„Muzikālajā bankā” noskaidrojas Top 15

© ventspils.lv

Noslēgusies Latvijas Radio 2 pop- un rokdziesmu aptaujas „Muzikālā banka 2014” Lielā fināla balsojuma pirmā kārta, kurā izkristalizējušās aizvadītā gada 15 vērtīgākās dziesmas latviešu valodā – desmit diemžēl palikušas aiz šīs prestižās aptaujas fināla borta. Balsošana vēl turpināsies līdz 15. janvārim, bet dziesmu aptaujas apbalvošanas ceremonija notiks 24. janvārī Olimpiskajā centrā „Ventspils”. Balsot iespējams aptaujas mājas lapā muzikalabanka.lv un portālā nra.lv, tāpat ikgadējais balsojums par „draudzīgāko” dziesmu notiks portālā draugiem.lv.

Aptaujas noslēguma ceremonija Ventspilī jau ierasti notiks krāšņi un iespaidīgi – šogad šovs notiks aptaujas piecpadsmit gadu svinību noskaņās. Katrs fināldziesmu izpildītājs savu priekšnesumu gatavos tā, lai izpelnītos zālē sēdošo skatītāju atsaucību, jo pirmo reizi tiks piešķirta Zāles skatītāju simpātiju balva. Šo balvu noteiks ar īpašu decibelu mērītāju, izmērot aplausus un ovācijas. Jau tradicionāli kopā ar Latvijas Radio 2 radioraidījumu „Muzikālā banka” vadītājiem Baibu Palkavnieci un Kasparu Mauriņu apbalvošanas ceremonijai būs arī trešais vadītājs, kas īpaši strādās ar skatītājiem zālē un kura vārds tiks atklāts tikai pirms koncerta. Visi finālisti saņems mākslinieka Armanda Jēkabsona darinātās balvas.

„Muzikālā banka” vienmēr izcēlusies ar pārsteigumiem. Jāatgādina, ka šeit savulaik pirmo zaudējumu pašu mājās piedzīvoja latvju supergrupa „Prāta vētra”, arī pēc tam bijuši daudzi negaidīti uzvarētāji, bet pēdējos divos gados triumfējis Dons. Viņš ar savu dziesmu „Pāriet bailes” ir viens no pretendentiem uz uzvaru arī tagad. „Muzikālā banka 2014” sagādājusi jau pirmos pārsteigumus – kurš gan varēja domāt, ka Top 15 neiekļūs tādi latvju mūzikas veterāni kā Lauris Reiniks, Olga Rajecka, Ainars Virga un „Opus Pro”?!

Atlasot fināla balsojuma dziesmas, kas visa aizvadītā gada laikā mēneša balsojumos saņēmušas vislielāko klausītāju atbalstu, pirmo reizi tika noteikts, ka viens izpildītājs finālā piedalās tikai ar vienu dziesmu, ļaujot mūziķim izvēlēties, ar kuru no dziesmām startēt fināla balsojumā. Tas savukārt ļāvis aptaujas noslēguma balsojumā ienākt plašākam mūziķu lokam. Noslēguma balsojums notiek divās kārtās: līdz 30. decembrim bija iespējams balsot par visām 25 dziesmām, no kurām desmit tālākai cīņai nav kvalificējušās, bet no 1. janvāra līdz 15. janvārim – par 15 labākajām. Tradicionāli vērtīgāko dziesmu noteiks klausītāji (50%) un Muzikālās bankas ekspertu padome (50%).

„Muzikālās bankas ‘2014” Top 15

„2 pasaules” - Jānis Stībelis & Marta Ritova

„Ceļš uz mājām” - Rassell & Sabīne Berezina

„Debesis karstas” - Igo

„Lai kas arī nenotiktu” - Marta Ritova un Emīls Balceris

„Mani vēl” – „Ryga” & Ērika Eglija

„Mans ceļš” - Ivo Fomins

„Nāk un padzeras” - Ūdris & Balode

„Nelaid projām” - Roberts Pētersons

„Pāriet bailes” - Dons

„Salā jūra Daugaviņa” – „Dzelzs vilka Jauno Jāņu orķestris”

„Sejas grāmata” – „Dabasu durovys”

„Sekundes” – „Musiqq”

„Soļi” - Aija Andrejeva

„Vēstule no Parīzes” - Andris Ērglis

„Zilonis” – „Astro’n’out”

Lielajam finālam nekvalificējās

„Kur un kā” – „Opus Pro”

„Lai rausi” - Olga Rajecka

„Mājas” - Artūrs Duboks & Ainars Virga

„Pieskāriens” - Mārtiņš Ruskis

„Rozes zieds” - Ainars Virga

„Santa” – „DigiDing”

„Slāpes” - Jānis Bukums

„Tas nekad nepāries” - A. Kivičs, A. Savadogo, R. Bērziņš, R. Kreicberga

„Varu būt” - Jenny May

„Zīmes pašiem jāatmin” - Lauris Reiniks

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais