Rozentāle: Bauskā cilvēki protestēja pret valstī pastāvošo kārtību

Vakar Bauskā cilvēki protestēja nevis pret pilsētas slimnīcas reorganizāciju, bet gan pret valstī pastāvošo kārtību un nepietiekamo valsts atbalstu maziem un vidējiem uzņēmējiem.

Tā šodien žurnālistiem teica veselības ministre Baiba Rozentāle (TP).

Ministre sacīja, ka viņai nav bail tikties ar iedzīvotājiem, bet šajā gadījumā, kad protesti vērsti pret nepietiekamo valsts atbalstu, viņa jebkurā gadījumā nebūtu spējusi sniegt cilvēkiem skaidrojumu.

Rozentāle arī noraidīja viņai pausto kritiku par netikšanos ar iedzīvotājiem. Pēc ministres teiktā, Valsts prezidenta Valda Zatlera rīcībā, paužot viedokli, ka ministrei bija jāskaidro cilvēkiem esošā situācija, bijusi nepilnīga informācija. Savukārt, atbildot uz premjera Valda Dombrovska (JL) pārmetumiem, Rozentāle sacīja: "Nav labi incidentus izmantot politiskiem mērķiem."

Saistībā ar informācijas trūkumu par Bauskas slimnīcas reorganizāciju atbildība, pēc Rozentāles domām, pilnībā ir jāuzņemas ārstniecības iestādes valdes priekšsēdētājam Uģim Zeltiņam.

"Tas nāca kā zibens no skaidrām debesīm," teica ministre, komentējot notikušos protestus. Viņa jau iepriekš bija tikusies ar Zeltiņu un skaidrojusi viņam gaidāmo reorganizāciju. Tagad ministre ar slimnīcas vadību plāno tikties ceturtdien.

Kā ziņots, pirmdien ap plkst.12, bruņojušies ar plakātiem, Bauskas iedzīvotāji savā nepieteiktajā protesta akcijā bloķēja abus pilsētas tiltus - Mēmeles tiltu virzienā no Rīgas un Mūsas tiltu pie Elejas šosejas virzienā uz Rundāli un Jelgavu.

Protestējot pret Bauskas slimnīcas reorganizāciju par aprūpes slimnīcu, iedzīvotāji sākumā bija bloķējuši Mēmeles tiltu, pār kuru Bauskā iebrauc transports no Rīgas, bet vēlāk vēl citi protestētāji sapulcējušies arī uz Mūsas tilta, pār kuru varēja izbraukt no pilsētas un kas ved Rundāles novada un Jelgavas virzienā.

Saskaņā ar Bauskas pilsētas teritorijas plānojumu Bauskas centrālā daļa sadalīta ar valsts nozīmes autoceļiem un diviem tiltiem pāri Mēmeles un Mūsas upēm, bez kuru šķērsošanas nav iespējama nokļūšana pilsētas centrā. Šo ceļu izmanto arī tranzīta transports, kas šķērso valsts robežu Grenctālē.

Svarīgākais