Latvijas Radio arodbiedrība aicina Dimantu un jauno valdi klātienē skaidrot konkursa norisi

© F64

Latvijas Radio arodbiedrība iesniegusi vēstuli Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vadītājam Aināram Dimantam, kurā aicina viņu un jaunos Latvijas Radio valdes locekļus šodien plkst.14 ierasties uz arodbiedrības sēdi, lai skaidrotu savu redzējumu par radio attīstību, liecina tvitera kontā radio pārstāvja Ivo Leitāna publicēts ziņojums.

Patlaban gan nav zināms, vai kāda no uzrunātajām amatpersonām ieradīsies, norādīja Latvijas Radio preses sekretāre Laura Elizabete Vanaga. Ar Dimantu aģentūrai LETA neizdevās sazināties.

Kā vēstulē norāda arodbiedrības pārstāvji, "Latvijas Radio darbinieki ir neizpratnē par Padomes lēmumu par Latvijas Radio valdes konkursa rezultātiem". Vēstulē teikts: "Mūsu skatījumā konkurss līdz šim ir bijis necaurspīdīgs un mums nav bijusi iespēja uzzināt konkursa dalībnieku programmu." Tādēļ arodbiedrība aicina sapulcē skaidrot katra valdes locekļa redzējumu, kā arī NEPLP argumentus valdes locekļu izvēlē.

Kā vēstīts, NEPLP vakar Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja amatam izraudzījusies sociologu, pētījumu aģentūras "Factum Group" vadītāju Aldi Pauliņu.

Latvijas Radio valdes locekļa amatam programmas attīstības jautājumos izvēlēta bijusī ziņu aģentūras "BNS Latvija" vadītāja Sigita Kirilka, bet valdes locekļa amatam nodrošinājuma jautājumos - Latvijas Valsts radio un televīzijas centra pārstāvis Uldis Lavrinovičs.

Līdz šim Latvijas Radio valdē kopš 2012.gada vienīgā amatpersona bija valdes loceklis Siksnis.

NEPLP kopumā saņēma 19 pieteikumus konkursam uz Latvijas Radio valdes locekļu amatiem. NEPLP sēdē tika konstatēts, ka 18 no iesniegtajiem pieteikumiem atbilst konkursa nolikuma prasībām un ir virzāmi vērtēšanai nākamajās konkursa kārtās. Konkurss tika izsludināts šā gada 3.novembrī.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais