Projekts "Pēdas" aicina 13.janvārī iziet ielās un lūgt par Latviju, sevi un līdzcilvēkiem

Vides aktīvisti projekts "Pēdas" aicina Latvijas iedzīvotājus šī gada 13.janvārī plkst.9 iziet ielās un lūgt par Latviju, sevi un līdzcilvēkiem, informēja "Pēdas" pārstāvji.

"Ir sācies jauns - 2010.gads. Kā jau ierasti, tas visiem sākas ar jaunām cerībām, apņemšanos un jaunām iecerēm. Neļausim drūmām domām un drūmām priekšnojautām par mūsu Valsts nākotni aptumšot mūsu cerības un vēlmi dzīvot cilvēku cienīgu dzīvi savā zemē," aicina akcijas organizatori.

Viņi uzskata, ka domām ir milzīgs spēks. "Mums nevienam nepatīk dzīvot miskastē, tāpēc darīsim visu iespējamo, lai iedvesmotu gan sevi, gan apkārtējos uz pozitīvām domām un pozitīviem darbiem. Iestāsimies viens par otru," uzsver "Pēdas" pārstāvji.

Projekts "Pēdas" ir iestājies par tīru un sakoptu Latviju šī vārda tiešā nozīmē, tāpēc ir jāsakopj sava zeme, savas domas.

"Lai mūs labāk sadzirdētu un saredzētu, ņemsim līdzi zvaniņus un dziesmas. Iezvanīsim un iedziedāsim šo rītu. Mums noteikti izdosies," aicina projekta pārstāvji.

Kā ziņots, pagājušā gada 13.janvārī "Sabiedrības citai politikai" sarīkots politiskais mītiņš pārauga nekontrolētos grautiņos, kuros traumas guva vairāki cilvēki un tika izdemolētas ēkas Jēkaba un Smilšu ielās.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.