Ziemassvētku recepte: Skābētu kāpostu salāti ar vistas fileju

© f64

Svētku galds nav iedomājams bez sautētu kāpostu tovera un dažādām variācijām par skābu kāpostu tēmu.

Sastāvdaļas. 500 g skābētu kāpostu, trīs lieli cieti bumbieri, viena atdzesēta cepta vistas krūtiņa (bez ādas), sāls, malti melnie pipari, divas ēdamkarotes baltvīna etiķa, trīs ēdamkarotes olīvu eļļas.

Pagatavošana. Sausus, ne pārāk skābus kāpostus liek uz dēlīša, sīki sagriež. Bumbierus, kuriem izņemta serde, sarīvē ar sakņu rīvi (ja miziņa raupja, augļus nomizo), pievieno kāpostiem, pieliek kubiņos sagrieztu vistas fileju un pārējās sastāvdaļas, sajauc. Pasniedz uz lieliem grauzdiņiem vai tostermaizes šķēlēm.

Latvijā

Latvijas zinātnieki publicē diezgan maz zinātnisko rakstu starptautiski atzītos žurnālos, kas indeksēti “Web of Science” un “Scopus” datubāzēs. Latvijas zinātnieku publikācijām parasti ir diezgan zema citējamība, kas varētu liecināt par to pieticīgo kvalitāti. Latvijas Bankas galvenais ekonomists Oļegs Krasnopjorovs savā rakstā vietnē “makroekonomika.lv” pievērsies Latvijas zinātnieku publikāciju dinamikas un to noteicošo faktoru analīzei. 

Svarīgākais