Braukšanas apstākļi uz Latvijas ceļiem pagaidām apmierinoši

© F64

Meteoroloģiskie apstākļi šobrīd satiksmi neietekmē un braukšana pa valsts autoceļiem ir apmierinoša, informē VAS "Latvijas valsts ceļi". Šodien uzturēšanas darbos visas dienas garumā bija iesaistītas 128 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Gaisa temperatūrai svārstoties ap nulle grādiem un pazeminoties, jau pie nelieliem nokrišņiem, var veidoties apledojums jeb tā sauktais "melnais ledus", kuru ir īpaši grūti pamanīt. Šādos apstākļos paaugstinātas apledošanas riska vietas ir tilti un ceļu pārvadi, kā arī ceļu posmi ūdenstilpju un mežu tuvumā.

Aicinām autovadītājus būt piesardzīgiem, izvēlēties laikapstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī ievērot lielāku distanci starp priekšā braucošiem transportlīdzekļiem.

Jāatceras, ka ceļu uzturētāju darbība nevar novērst ceļu apledošanu, bet gan vērsta uz bīstamo braukšanas apstākļu uzlabošanu normatīvajā laikā, tāpēc jārēķinās ar to, ka faktiskā satiksmes situācija ziemā var mainīties ļoti strauji.

Svarīgākais