Bez elektrības joprojām ap 3000 mājsaimniecību

© F64

Saistībā ar stipro vēju, kas vakar no Kurzemes uz Vidzemi šķērsoja Latviju, patlaban bez elektroapgādes joprojām ir aptuveni 3000 mājsaimniecību, aģentūra LETA uzzināja AS "Sadales tīkls".

Visvairāk mājsaimniecību, kurām aizvien nav elektroapgādes, ir Vidzemes ziemeļos un Kurzemē. "Sadales tīklā" aģentūrai LETA norādīja, ka Limbažu un Alojas apkārtnē bez elektroapgādes ir aptuveni 700 mājsaimniecību, bet Valmieras un Rūjienas apkārtnē - ap 500 mājsaimniecību.

Kā ziņots, vakar visu dienu "Sadales tīkla" operatīvais personāls lokalizēja un novērsa gan vidējā sprieguma, gan zemsprieguma elektrotīkla bojājumus visā Latvijā, atjaunojot elektroapgādi apmēram 35 000 klientu. Līdz ar to lielākā daļa stiprā vēja radīto elektroapgādes traucējumu tika novērsta jau tai pašā dienā.

Elektrotīkla bojājumu novēršanu nodrošināja gan papildus piesaistītais uzņēmuma personāls, gan darbuzņēmēji. Vakardienas laikā tika nomainīti 112 vēja un lūstošu koku ietekmē bojāti balsti, no elektrolīnijām noņemti vairāk nekā 1000 vēja brāzmu ietekmē uzgāztu koku, kā arī savienoti sarautie elektrolīniju vadi. "Sadales tīkla" pārstāvji visas dienas garumā pēc nepieciešamības sazinājās ar vietējo pašvaldību pārstāvjiem, lai informētu par elektroapgādes atjaunošanas gaitu.

"Sadales tīkls" aizvien aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un ievērot pastiprinātas drošības prasības, īpaši atrodoties elektrolīniju tuvumā. Spēcīgā vējā var lūzt koki un zari, pārraujot elektrolīniju vadus un radot bīstamas situācijas, kas apdraud iedzīvotāju dzīvību.

Konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju tuvumā, iedzīvotāji tiek lūgti rīkoties atbildīgi un nekavējoties ziņot, zvanot uz "Sadales tīkla" klientu servisa diennakts bojājumu pieteikšanas tālruni 80 200 404.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais