Krievijas kara lidmašīna gandrīz ietriecas pasažieru lidmašīnā

© Scanpix

Zviedrijas aizsardzības ministrija ziņo, ka piektdien Krievijas kara lidmašīna bīstami tuvu pietuvojusies pasažieru lidmašīnai, kas lidoja virs Baltijas jūras, vēsta BBC News.

Zviedrija sestdien paziņoja, ka Krievijas kara lidmašīna gandrīz saskrējusies ar pasažieru lidmašīnu, kas tikko bija pacēlusies no Kopenhāgenas lidostas.

Incidents noticis dienas vidū netālu no Malmes pilsētas. 

Krievijas kara lidmašīna lidojusi ar izslēgtu elektronisko identifikatoru, kas ļautu to saskatīt uz pasažieru lidmašīnasradara ekrāna.

 Zviedrijas aizsardzības ministrs Pēters Hulkvists atzina, ka Krievijas kara aviācijas rīcība, pēdējā laikā intensificējot savu aktivitāti virs Baltijas jūras citu valstu robežu tiešā tuvumā, ir "bezatbildīga".

"Tas ir bīstami, nepiedodami un ļoti nopietni.Pastāv risks, ka šādi atgadījumi (..) galu galā var novest pie [cilvēku] bojāejas," norāda Pēters Hulkvists.

Lidmašīnu pamanījuši Zviedrijas un Dānijas militārās aviācijas spēki. Zviedrijas iznīcinātāji pacēlušies gaisā un lūguši  civilās aviācijas kontroles centra darbiniekiem mainīt pasažieru lidmašīnas kursu.

Krievija norāda, ka viņu lidmašīna nav pārkāpusi Zviedrijas gaisa telpas robežas.

Iepriekš Eiropas Aviācijas drošības aģentūrai (EASA) jau sākusi izmeklēšanu saistībā ar vairākiem bīstamiem gadījumu, kad gaisa telpā bīstami satuvojušās civilās un militārās aviāciju lidmašīnas.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais