Glābēji šodien 185 reizes devušies novērst vētras radītos postījumus

© F64

Saistībā ar stipro vēju Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki šodien līdz plkst.18 saņēmuši 185 izsaukumus, aģentūru LETA informēja dienesta preses pārstāve Viktorija Gribuste.

No Rīgas reģiona kopumā saņemts 61 ar vētras nodarītajiem postījumiem saistīts izsaukums, no Vidzemes - 54, no Kurzemes - 50, no Zemgales - 19, bet no Latgales - viens.

Lielākā daļa izsaukumu bijuši saistīti ar kokiem, kas uzkrituši uz ceļu braucamās daļas, taču par nopietnāko uzskatāms incidents Tukumā, Rīgas ielā, kur uz divstāvu dzīvojamās mājas uzkrita vēja nolauzts koks, sabojājot jumtu un dūmvadu. No ēkas tika evakuēti desmit cilvēki.

Vēl daudzviet no mājām atrautas jumta konstrukciju daļas, savukārt deviņām automašīnām uzkrituši koki, sabojājot tās.

Pēdējie izsaukumi uz vēja postītajām vietām saņemti no Rīgas un Vidzemes, taču, tuvojoties naktij, šādu zvanu kļūst arvien mazāk, pastāstīja Šembele.

Kā ziņots, aizvadītajā naktī un šodienas pirmajā pusē Kurzemē plosījās vētra "Billie", Liepājas ostā brāzmās sasniedzot ātrumu 35 metri sekundē. Vēlāk vētra pārvietojās uz Vidzemi.

Patlaban spēcīgās vēja brāzmas Latvijā ir mitējušās, taču vēl līdz naktij visā valstī būs jūtami vējains, savukārt situācija normalizēsies svētdien no rīta, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais