Bez elektrības joprojām 6900 mājsaimniecību

© F64

Saistībā ar stipro vēju, kas šodien no Kurzemes uz Vidzemi šķērsoja Latviju, elektroapgāde joprojām ir traucēta aptuveni 6900 mājsaimniecībām, aģentūru LETA informēja AS "Sadales tīkls".

Pēc uzņēmuma operatīvās informācijas datiem, šodien plkst.16.30 visvairāk atslēgumu elektrotīklā bija valsts ziemeļu daļā.

Lielākajā daļā Latvijas vēja postījumi jau novērsti un turpinās tehniski sarežģītāko bojājumu likvidēšana vētras visvairāk skartajos novados - Limbažu, Kuldīgas, Jelgavas un Amatas novadā.

Operatīvā situācija elektrotīklā liecina, ka ap plkst.16.30 elektroapgāde spēcīgā vēja dēļ vēl bija traucēta aptuveni 6900 klientiem, no tiem Limbažu novadā - 606, Kuldīgas novadā - 595, Jelgavas novadā - 357, Amatas novadā - 269, Kocēnu novadā - 269, Skrundas novadā - 228, Salacgrīvas novadā - 219 klientiem. Būtisks avārijas atslēgumu samazinājums būs redzams šovakar, kad tiks ieslēgtas darbā tās elektrolīnijas, kurās vēl šobrīd tiek veikta bojājumu novēršana.

"Sadales tīkls" turpina darbu pie atlikušajiem tehniski sarežģītākajiem bojājumiem. Ir apzināta situācija elektrotīklā, noskaidrots novēršamo bojājumu raksturs. Kā jau ziņots iepriekš, galvenie bojājumu iemesli ir lūstoši koki, kas krītot pārrāvuši elektrolīniju vadus un vēja lauzti elektrolīniju balsti.

Visas dienas gaitā elektroenerģijas piegādes atjaunošanu nodrošina gan papildus piesaistītais uzņēmuma personāls, gan sadarbības partneri - darbuzņēmēji, un ir piesaistītas visas pieejamās tehnikas vienības - kvadricikli, traktori, balstu transportēšanas tehnika, kā arī pacēlāji, kas šobrīd aktīvi tiek izmantoti bojājumu novēršanai. "Sadales tīkls" turpina komunikāciju ar vietējām pašvaldībām, informējot par bojājumu novēršanas gaitu.

"Sadales tīkls" aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un ievērot pastiprinātas drošības prasības, īpaši atrodoties elektrolīniju tuvumā. Spēcīgā vējā var lūzt koki un zari, pārraujot elektrolīniju vadus un radot bīstamas situācijas, kas apdraud iedzīvotāju dzīvību.

Konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju tuvumā, iedzīvotāji tiek lūgti rīkoties atbildīgi un nekavējoties ziņot, zvanot uz "Sadales tīkla" klientu servisa diennakts bojājumu pieteikšanas tālruni 80 200 404.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais