Bez elektrības joprojām aptuveni 11 000 mājsaimniecību

© f64

Saistībā ar stipro vēju, kas šodien no Kurzemes uz Vidzemi šķērsoja Latviju, šajā pēcpusdienā valstī elektroapgāde traucēta aptuveni 11 000 mājsaimniecību, aģentūru LETA informēja AS "Sadales tīkls".

Pēc uzņēmuma operatīvās informācijas datiem, šodien plkst.15.30 visvairāk atslēgumu elektrotīklā ir valsts ziemeļu daļā.

"Sadales tīklā" informēja, ka uzņēmums, iespējams, šodien nepaspēs atjaunot elektropiegādi visām mājsaimniecībām un atsevišķi darbi tiks pabeigti tikai rīt.

Uzņēmumā skaidroja, ka palēnām iestājas diennakts tumšais laiks, kas apgrūtina operatīvo dienestu darbu.

"Sadales tīkls" iepriekš informēja, ka pēc nepieciešamības tiek nodrošinātas visas materiālās rezerves vietējās noliktavās - balsti, elektrolīniju vadi, izolatori un citi materiāli. Ir piesaistītas visas pieejamās tehnikas vienības - kvadricikli, traktori, balstu transportēšanas tehnika, kā arī pacēlāji, kas šobrīd aktīvi tiek izmantoti bojājumu novēršanai. "Sadales tīkla" pārstāvji reģionos pēc nepieciešamības sazinās ar vietējo pašvaldību pārstāvjiem, lai informētu par elektroapgādes atjaunošanas gaitu.

Galvenie bojājumu iemesls ir lūzuši koki, kas krītot pārrāvuši elektrolīniju vadus, dažviet, piemēram, valsts rietumu daļā lauzti elektrolīniju balsti.

"Sadales tīkls" aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un ievērot pastiprinātas drošības prasības, īpaši atrodoties elektrolīniju tuvumā. Spēcīgā vējā var lūzt koki un zari, pārraujot elektrolīniju vadus un radot bīstamas situācijas, kas apdraud iedzīvotāju dzīvību.

Konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju tuvumā, iedzīvotāji tiek lūgti rīkoties atbildīgi un nekavējoties ziņot, zvanot uz "Sadales tīkla" klientu servisa diennakts bojājumu pieteikšanas tālruni 80 200 404.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais