Latvijā vētra zaudē spēku, bet normāli laika apstākļi būs rīt

© F64

Ukraina nesaņems bezvīzu režīmu ar Eiropas Savienību, līdz tā nebūs uzcēlusi uz robežas ar Krieviju sienu, vēsta UKrainas mediji.

Patlaban spēcīgās vēja brāzmas Latvijā mitējas, taču vēl līdz naktij visā valstī būs jūtami vējains, savukārt situācija normalizēsies rīt no rīta, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Sinoptiķi norāda, ka patlaban spēcīgākās vēja brāzmas pamet Latviju. Atsevišķās vietās piekrastē vēja brāzmu ātrums ir līdz 20-22 metri sekundē (m/s), savukārt valsts iekšienē - līdz 20 m/s un mazāk.

Patlaban stiprākās brāzmas ir ap Ainažiem, tomēr saistībā ar elektroapgādes traucējiem novērošanas stacijā LVĢMC nevaram precizēt, cik spēcīgas brāzmas ir šajā Latvijas vietā.

Uz jautājumu, kad vējš varētu mitēties pavisam, sinoptiķi atbild, ka jūras piekrastē arī šonakt vējš pūtīs ar ātrumu 15-18 m/s, Rīgā nakts sākumā vējš pūtīs ar ātrumu līdz 15 m/s. Savukārt nakts gaitā lielākajā Latvijas daļā vēja ātrums mazināsies un rīt no rīta Latvijā vēja brāzmas vairs nepārsniegs ātrumu 15 m/s.

Patlaban sinoptiķi vēl nav veikuši šīs vētras spēka salīdzinājumu ar iepriekšējo gadu vētrām, taču eksperti pauž uzskatu, ka iepriekšējos gados ir bijušas spēcīgākas vētras.

Kā ziņots, vētra "Billie", kas naktī un agrā rītā plosījās Kurzemē, bet vēlāk pārvietojās uz Vidzemi, Liepājas ostā sasniedza ātrumu 35 m/s. Vētras dēļ pagaidām aptuveni 30 000 mājsaimniecību ir traucēta elektroapgāde, bet Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki saņēmuši vairāk nekā 170 lūgumus palīdzēt novērst vēja radītos postījumus.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais