Vienīgi Neatkarīgajai abonentu pieaugums

© nra.lv

Latvijas Preses izdevēju asociācijas (LPIA) apkopotie dati par preses izdevumu abonēšanu liecina, ka nacionālo laikrakstu vidū, salīdzinot ar 2009. gada janvāri, vienīgi Neatkarīgā 2010. gadu ir uzsākusi ar 10 procentu lielu abonentu skaita pieaugumu.

Jaunajā gadā Neatkarīgo abonējuši 14 435 lasītāji, kas ir par 1264 vairāk nekā pērn janvārī.

Pēc LPIA datiem, kopējais abonentu skaits nacionālo laikrakstu grupā ir samazinājies par 14 procentiem salīdzinājumā ar iepriekšējā gada janvāri. Preses abonēšanas rezultāti liecina, ka vislielākais (38 procentu) abonentu kritums ir Dienai. Pērn janvārī to pasūtīja 34 368 abonenti, šomēnes 21 380. Par aptuveni trešdaļu (34 procentiem) samazinājies Dienas Biznesa abonentu skaits no 9188 pērn janvārī līdz 6089 šogad janvārī.

Vislielāko abonentu skaitu (26 975 abonentus) joprojām saglabā Latvijas Avīze, taču, salīdzinot ar 2009. gada janvāra abonēšanas rezultātiem, kad bija 33 240 abonētāju, tai ir 19 procentu liels kritums.

"LPIA apkopotie rezultāti liecina par to, ka lasītāju uzticība drukātajiem medijiem nav samazinājusies un, neskatoties uz ekonomisko situāciju valstī,

preses abonēšanas kritums ir niecīgs. Citās preču grupās ir vērojami milzīgi patēriņa samazinājumi, kur

procentuāli tas mērāms vairāku desmitu procentu robežās, savukārt drukātie mediji ir spējuši saglabāt savu tirgus nišu," publiski norāda LPIA izpilddirektors Guntars Līcis.

Neatkarīgās galvenā redaktore Anita Daukšte pateicas visiem lasītājiem un abonentiem par uzticību: "Paldies visiem, kas izmantoja izdevīgo piedāvājumu abonēt Neatkarīgo 2010. gadam. Avīzes lielākā vērtība ir tās lasītāji, un mēs centīsimies piedāvāt viņiem saistošu, gudru un praktisku

lasāmvielu. Tādu laikrakstu, kas ir kā ceļvedis un orientieris politisku, sadzīvisku un praktisku lēmumu pieņemšanā.