Glābēji vētras dēļ līdz šim saņēmuši 86 izsaukumus; Tukumā uz mājas uzkritis koks

© f64

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki līdz šī rīta plkst.9.05 saņēmuši 86 izsaukumus uz stiprā vēja radīto postījumu vietām. Visnopietnākais ar vētru saistītais incidents fiksēts Tukumā, kur uz dzīvojamās mājas uzkritis koks.

Kurzemi sāk nomainīt Rīga, Rīgas reģions un Zemgale.

Kā aģentūru LETA informēja VUGD preses pārstāve Viktorija Gribuste, lielākā daļa izsaukumu bijusi saistīta ar kokiem, kas uzkrituši uz ceļu braucamās daļas.

Nopietnākais incidents atgadījies Tukumā, Rīgas ielā, kur uz divstāvu dzīvojamās mājas uzkritis vēja nolauzts koks, sabojājot jumtu un dūmvadu. No ēkas evakuēti desmit cilvēki.

Savukārt Ventspilī, Priežu ielā, no kādas divstāvu ēkas sienas vējš atrāvis apmetumu.

Liepājā, Raiņa ielā, divstāvu ēkai norauts jumta segums 80 kvadrātmetru platībā, savukārt šai pašā pilsētā Rīgas ielā koks uzkritis uz automašīnas.

Visvairāk ar vētru saistīto izsaukumu saņemts Kurzemes, bet pārējie - aptuveni vienādā skaitā no Zemgales, Vidzemes un Rīgas, pastāstīja Gribuste. Glābējiem intensīvākais darbs saistībā ar vētras radītajiem postījumiem sācies kopš plkst.4. Pirmie izsaukumi saņemti no Kurzemes, bet vēlāk - arī no Rīgas un Vidzemes iedzīvotājiem.

Kā ziņots, Latvijai naktī un no rīta pāri traucas vētra "Billie", kuras dēļ Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) izplatījis visaugstākās pakāpes brīdinājumu, kas nozīmē, ka laika apstākļi var būt ļoti bīstami.

Šorīt līdz plkst.6 stiprākais vējš novērots Liepājas ostā, kur brāzmas sasniegušas ātrumu 35 metri sekundē (m/s), un Ventspilī, kur brāzmas sasniegušas ātrumu 26 m/s.

Rīgā vēja ātrums brāzmās pagaidām sasniedzis 20 m/s, tikmēr Latgalē un Vidzemes vidienē tas brāzmas nepārsniedz 12-14 m/s, taču tuvākajās stundās vēl gaidāma vēja pastiprināšanās, liecina LVĢMC izplatītā informācija.

Sinoptiķi skaidro, ka spēcīgās dienvidu, dienvidrietumu vēja brāzmas turpina izplatīties tālāk uz austrumiem, šobrīd aptverot valsts rietumu daļu un Vidzemes piekrasti.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais