Stiprā vēja dēļ elektroapgāde traucēta apmēram 38 000 mājsaimniecību

© F64

Saistībā ar stipro vēju, kas no Kurzemes uz Vidzemi šķērso Latviju, šorīt valstī elektroapgāde traucēta aptuveni 38 000 mājsaimniecību, mikroblogošanas vietnē "Twitter" vēsta par enerģētikas nozari atbildīgā ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Tādējādi secināms, ka pēdējās pusotras stundas laikā to mājsaimniecību skaits, kurām traucēta elektroapgāde, ir gandrīz dubultojies, jo plkst.7 elektroapgāde bija traucēta apmēram 20 000 mājsaimniecību.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja AS "Sadales tīkls" komunikācijas direktore Renāte Meļķe, vislielākais neplānoto atslēgumu skaits šorīt fiksēts Kurzemē. Ar elektroapgādi visbēdīgākā situācija ir Aizputes, Priekules, Kuldīgas un Liepājas novados. Bez elektrības palikušas arī mājsaimniecības Zemgalē - Jelgavas, Dobeles un Bauskas novados. Savukārt, ataustot rītam, problemātiska situācija veidojas arī Vidzemē, Limbažu pusē.

Kā norādīja Meļķe, "Sadales tīkls" jau laicīgi sekoja meteoroloģisko laika apstākļu prognozēm un bija gatavojies novērst vētras radītos elektroapgādes traucējumus. Kā tviterī raksta Reizniece-Ozola, patlaban ar vētras radītajiem postījumiem cīnās 418 "Sadales tīkla" brigādes 1070 cilvēku sastāvā.

 
 

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais