Ciklons "Billie" jau sasniedzis Latviju

© F64

Ciklons "Billie" jau sasniedzis Latvijas piekrasti - Liepājas ostā dienvidrietumu vēja brāzmas sasniegušas 20 m/s, ziņo Latvijas sinoptiķi.

Jau ziņots, ka ir spēkā sarkanā līmeņa brīdinājums Latvijai.

Visstiprākās dienvidrietumu vēja brāzmas gaidāmas piekrastes rajonos - Kurzemes piekrastē nakts otrajā pusē, bet Vidzemes piekrastē no rīta vējš brāzmās sasniegs 33-34 m/s. Kurzemē un Vidzemē iekšzemes rajonos vēja brāzmas sasniegs 25-30 m/s, pārējā teritorijā 17-22 m/s.

Sestdien naktī dienvidu, dienvidrietumu vējš, sākot no jūras piekrastes, teritorijas lielākajā daļā pastiprināsies brāzmās līdz 20-24 m/s, bet Kurzemē un Vidzemē nakts otrajā pusē un priekšpusdienā vēja brāzmas sasniegs 25-30 m/s. Vējš pakāpeniski pierims jau sestdien vakarā.

Sestdien no rīta Rīgā dienvidu, dienvidrietumu vēja brāzmas sasniegs 20-22 m/s.

Līdz ar vētru gaidāma arī ūdens līmeņa paaugstināšanās. Baltijas jūras piekrastē ūdens līmenis sestdien varētu sasniegt 100-110 centimetrus, bet Rīgas līča dienvidos ūdens līmenis varētu saglabāties zem 100 centimetriem.

Vētra sev līdzi nesīs arī plašu nokrišņu zonu slapja sniega, sniega un lietus veidā. Jau svētdien nokrišņi vairs būs tikai atsevišķos rajonos.

 Arī Igaunijā ir izsludināts sarkanā līmeņa vētras brīdinājums, bet Lietuvas rietumu rajonos ir izsludināts oranžā līmeņa brīdinājums.

Vēja pierimšana gaidāma sestdienas vakarā, ap plkst. 20.00 vēja brāzmas tikai piekrastes rajonos sasniegs 15 m/s.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais