Vakar vairāki cilvēki guvuši ķermeņa atdzišanu

© f64

Vakar mediķu palīdzība bijusi nepieciešama vairākiem cilvēkiem, kuriem konstatēta ķermeņa atdzišana, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola.

Izsaukumi saņemti pie pieciem cilvēkiem, no kuriem divos gadījumos ķermeņa atdzišana konstatēta gados veciem un vientuļiem cilvēkiem.

Zemgalē kāda 80 gadus veca sieviete atrasta mājās guļam uz grīdas, un arī Kurzemē izsaukums saņemts uz kādas 76 gadus vecas sievietes mājām, kur viņa nezināmu laiku nogulējusi uz grīdas, iespējams, pēc slimības saasināšanās. Abos gadījumos sievietes dzīvojušas vienas.

Savukārt Rīgā uz ielas atrasti trīs vīrieši - 60, 47 un 50 gadus veci. Viņi visi nogādāti slimnīcā ar ķermeņa atdzišanu, un bijuši pamatīgā alkohola reibumā.

Mediķu palīdzība bijusi nepieciešama arī kādam vīrietim, kurš apsaldējis pēdu, bet laikus nebija vērsies pie ārstiem.

Tāpat sniegta palīdzība 45 gadus vecai sievietei Vidzemē, kura uz slidenas ietves paslīdējusi, salaužot roku un gūstot pleca locītavas traumu.

Latvijā

Nākamnedēļ, 9.novembrī, no plkst.10 līdz 16 VEF kamerzālē "Spīdola" notiks partijas "Progresīvie" ārkārtas kongress, kurā notiks vēlēšanas visām izpildinstitūcijām, tostarp valdei, revīzijas komisijai, ētikas komisijai, aģentūru LETA informēja partijas pārstāvji.

Svarīgākais