"Getliņi EKO" atklāj pirmo specializēto tomātu veikalu

© f64

Baltijā lielākā atkritumu apsaimniekošanas poligona "Getliņi" apsaimniekotāja SIA "Getliņi EKO" uzņēmuma teritorijā atklāts pirmais un vienīgais firmas tomātu veikals, kā arī sagaidīta jaunā tomātu raža.

Līdztekus jau iecienītajām lielaugļu "Beorange" un "Montenegro" tomātu šķirnēm, ražu devusi arī jaunā tomātu šķirne "Haiku" jeb rozā tomāti ķekaros. Jau pavisam drīz jaunā raža nonāks pie pircējiem.

Veikals atvērts "Getliņi EKO" teritorijā.

"Man ir liels prieks, ka Getliņi EKO ir kļuvis par stabilu tomātu tirgus dalībnieku un ar savu kvalitāti iekarojis lietotāju uzticamību. Turklāt, Rīgas domei, kā uzņēmuma īpašniekiem ir gandarījums, ka Getliņi EKO katru gadu piedāvā arvien jaunus un inovatīvus attīstības risnājumus," par Getliņi EKO attīstību saka Andris Ameriks, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks.

"Jauno tomātu stādi "Getliņi EKO" siltumnīcās tika iestādīti oktobra otrajā nedēļā un nu sagaidīta to jaunā raža. Pagājušajā sezonā novācām kopā 365 tonnas tomātu. Šogad pirmo reizi "Getliņi EKO" jaunās siltumnīcas strādās ar pilnu jaudu, tāpēc sagaidāmās ražas apjoms ir palielinājies. Plānots, ka šajā sezonā, kas turpināsies līdz pat 2015. gada augustam, novāksim 390 tonnas tomātu," stāsta Imants Stirāns, Getliņi EKO valdes priekšsēdētājs.

Lielāko daļu siltumnīcas platības aizņem "Beorange" šķirnes tomātu stādi, kas iestādīti 7000 kv.m. platībā un ik nedēļu dos 12 tonnas ražas. Jaunā "Haiku" tomātu šķirne līdz šim Latvijā nav audzēta un "Getliņi EKO" ir pirmais uzņēmums, kas to piedāvās Latvijas iedzīvotājiem. Šīs šķirnes tomāti iestādīti 2000 kv.m. platībā. Tiem raksturīgs aveņu jeb rozā tonis un atsvaidzinoša, salda garša. Plānots, ka "Haiku" šķirnes ražas apjoms nedēļā sasniegs 2,5 tonnas.

"Montenegro" šķirnes tomātus "Getliņi EKO" sāka audzēt jau pagājušajā sezonā, kad tie tika iestādīti 200 kv.m. platībā, savukārt šogad "Montenegro" šķirne iestādīta 1000 kv.m. platībā. Tomātiem raksturīgs spilgti sarkans augļu tonis un patīkams līdzsvars starp saldu un skābu garšu. Plānotais ražas apjoms nedēļā - 1,5 tonnas.

SIA "Getliņi Eko" ir uzņēmums, kas nodarbojas ar Baltijas lielākā atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekošanu Rīgas rajonā, Stopiņu novadā un īsteno lielāko vides aizsardzības projektu Baltijas valstīs. Vairāku gadu garumā poligonā "Getliņi" veiktās investīcijas atkritumu apsaimniekošanā un elektroenerģijas ražošanā ir apliecinājušas savu efektivitāti, finansiālo atdevi un labvēlīgu ietekmi uz vides saudzēšanu.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais