Dzērājšoferis deputāts Spolītis uz "pārdomu laiku" aptur darbību "Vienotībā"

© f64

Saeimas deputāts Veiko Spolītis (V), kurš iepriekš pieķerts par braukšanu dzērumā, nolēmis apturēt savu darbību partijā "Vienotība, tomēr deputāta mandātu pagaidām nenoliks.

Spolīša rīcību šodien vērtēja partijas valdes un frakcijas kopsēdē.

"Izrunājām šo ļoti nepatīkamo gadījumu un galarezultāts ir tāds, ka Veiko Spolītis aptur savu darbību partijā līdz laikam, kad viņš sapratīs, vai šis pārkāpums ļauj viņam pildīt deputāta pienākumus vai nē. Tad viņš pieņems šo lēmumu," žurnālistiem pastāstīja "Vienotības" frakcijas priekšsēdētājas vietnieks Kārlis Šadurskis (V).

Pēc Šadurska teiktā, ja Spolītis nolemšot nolikt deputāta mandātu, tad nebūšot pamats runāt par izslēgšanu no partijas. Savukārt, ja Spolītis nolems saglabāt deputāta mandātu, tad viņam būšot jāizstājas no partijas.

Pārdomu termiņu Šadurskis neprecizēja, vien norādīja, ka tam jābūt "saprāta robežās".

Partija valdes un frakcijas kopsēdē šodien izvērtēja Spolīša rīcību, kā arī uzklausīja viņa skaidrojumu.

Spolītis aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka savu rīcību nožēlo un uzsver, ka uzņemas par to morālo atbildību, tomēr neplāno nolikt deputāta mandātu, jo tam esot nepieciešams daudz nozīmīgāks iemesls.

Spolītis pēc šī gadījuma vairs neturpinās darbu "Vienotības" Ētikas komisijā.

Jau ziņots, ka Spolītis pirms deputāta mandāta apstiprināšanas aizturēts, vadot automašīnu alkohola reibumā. Deputāta mandāts Spolītim apstiprināts 5.novembrī. Viņš kļuva par parlamentārieti uz laiku, kamēr Edgars Rinkēvičs (V) pilda ministra pienākumus.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais