Dzīvību glābjošās vestes var būt stilīgas

© f64

«Līdz ar jaunajiem grozījumiem likumā, kuri paredz obligātu atstarojošu vestu nēsāšanu neapgaismotos ceļa posmos, radās ideja par alternatīvu ierastajām zaļajām vestēm. Tādām, kuras ne tikai varētu glābt dzīvības, bet arī labi izskatīties,» par savu jauno produktu, atstarojošām un krāsainām vestēm, stāsta modes zīmola ZIB* radītāja Inga Priedīte.

Nav noslēpums, ka gājēji visvairāk apdraudēti ir gada tumšajos mēnešos, tieši tādēļ no septembra stājušies spēkā likuma grozījumi, kas paredz – ejot gar ceļa malu diennakts tumšajā laikā, jānēsā vai nu gaismu atstarojoša veste, vai apģērbā iestrādāts gaismu atstarojošs materiāls. «Mēs vēlamies attālināties no mazajiem atstarotājiem, jo, kā rāda pieredze – cilvēks uzliek atstarotāju uz somas lences, bet nēsā somu uz pleca, un atstarotājs paliek padusē nevienam neredzams,» jaunos likuma grozījumus pamato Ceļu satiksmes un drošības direkcijas (CSDD) sabiedrisko attiecību daļas speciāliste Ieva Bērziņa.

«Pēc veiksmīgās spīdīgo cepuru un cimdu ražošanas izpelnījāmies CSDD uzmanību, un tieši viņi mūs iedrošināja radīt jauno produktu – atstarojušu vesti,» stāsta I. Priedīte. Sākumā gan uzņēmuma īpašniece par ideju bijusi noskaņota skeptiski. «Bijām noraizējušies par iespējamo pieprasījumu, jo to veidošana neizmaksāja lēti, tomēr, redzot cilvēku lielo atsaucību, paplašinājām ražošanu, veidojot krāsainas un jautras vestes gan bērniem, gan pieaugušajiem,» atklāj I. Priedīte. Atstarojošās vestes un cepures dienasgaismā izskatās tik gaumīgas un ierastas, ka cilvēkiem pat radušās šaubas, vai tās tiešām tumsā spīdot. «Vestes veidotas no viegla un ērti kopjama materiāla un dienā izskatās pavisam nespīdīgas. Mēs jau taisot centāmies, lai tās izskatītos košas un krāsainas un cilvēkiem gribētos tās vilkt,» smaida uzņēmuma vadītāja.

Svarīgākais