Ozolnieku novadā, automašīnai iebraucot upē, gājuši bojā divi jaunieši

© VUGD

Naktī uz piektdienu Ozolnieku novada Salgales pagastā, uz autoceļa Blukas-Emburga, divi vīrieši gājuši bojā ceļu satiksmes negadījumā, jo viņu vadītā automašīna iegāzusies Garozes upē, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Iespējams, avārija notikusi, jo vīrieši nav spējuši savaldīt spēkratu, līdz ar to tas iegāzies upē.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūru LETA informēja, ka pagaidām nenoskaidrots vadītājs, braucot ar automašīnu "Audi Coupe" nobrauca no ceļa, iebrauca Garozes upē, kur automašīna apgāzās uz jumta.

Uz notikumu vietu bija izsaukti ūdenslīdēji, bet avarējušajā automašīnā esošos jauniešus neesot izdevies glābt.

Notikuma vietā nomira automašīnā esošie 1986. un 1989.gadā dzimušie vīrieši. Automašīna no upes tika izvilkta un notikuma vietā strādāja policija.

Glābēji papildināja, ka, ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka mašīna upē atrodas ar riteņiem uz augšu un puse no tās ir izlauzusi ledu un atrodas ūdenī. Mašīnas izvilkšanas darbi no upes bija ļoti sarežģīti, jo upes krasts bija stāvs un apmēram sešus metrus augsts.

Lai glābšanas automobilis varētu piekļūt notikuma vietai, ugunsdzēsēji-glābēji izzāģēja vairākus krūmus un kokus. Notikuma vietā strādāja glābšanas automobilis un ūdenslīdēji, kuri mašīnai zem ūdens aplika apkārt troses, un tad ar glābšanas automašīnas strēles palīdzību mašīna tika lēnām celta ārā no ūdens, vienlaikus arī izzāģējot apkārt esošo ledu.

Svarīgākais