Rudzīti izslēdz no Latvijas psihoterapeitu biedrības

Latvijas Psihoterapeitu biedrība vakar ārkārtas sēdē lēmusi par psihoterapeita Viestura Rudzīša izslēgšanu no biedrības saistībā ar viņa publiskajiem izteikumiem par vardarbību, aģentūru LETA informēja biedrībā.

Biedrība lēmusi ne tikai izslēgt Rudzīti no savām rindām, bet arī anulēt viņam psihoterapeita sertifikātu, ko tā izsniegusi.

Šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz biedrības statūtiem un viņa rīcību, atkārtoti pārkāpjot organizācijas Ētikas kodeksa statūtus un publiski paužot atbalstu vardarbībai pret sievietēm.

Pēc biedrības domām Rudzīša izteikumi nav savienojami ar psihoterapeita profesionālo ētiku, turklāt viņa literārā daiļrade un publiskie izteikumi radot izkropļotu un nepatiesu priekšstatu par psihoterapiju. Plašāku pamatojumu par vakar vakarā ārkārtas sēdē pieņemto lēmumu biedrība sola sniegt šodien.

Rudzītis savā blogā publicējis ierakstu "Vai ir izgudrots kas labāks par vardarbību?", kurā stāsta par savu pieredzi psihoterapeita darbā, paužot, ka ir jāaizdomājas par to, kas tiek nodarīts pāri sievietēm, ka tiek aizliegta vardarbība pret viņām. Pēc sarunas ar kādu vīrieti viņam esot radies jautājums, kā var iztikt bez spēka pielietošanas pret sievieti.

Šie viņa izteikumi sabiedrībā raisīja plašu diskusiju un asu nosodījumu.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.