DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© f64

Šīsdienas nozīmīgāko norišu apskats.

NO ROKAS MUTĒ: Naudas atbalsta graudkopjiem nebūs; meklēs iespējas palīdzēt citādi. Graudkopjiem papildus valsts atbalstu nemaksās, bet meklēs citus situācijas risinājumus, piemēram, nodokļu maksājumu termiņu pagarinājumus, bezakcīzes degvielas daudzuma palielināšanu vai papildu iespējas graudu bunkuru celtniecības finansēšanai, šodien pēc tikšanās ar Latvijas lielāko graudkopības kooperatīvu vadītājiem Edgaru Ružu un Induli Jansonu atzina zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

PALĪDZĪBA: Ministri, Bērnu slimnīcas fonds un organizācija "Ziedot.lv" šodien vienojās par deviņus gadus vecā smagi slimā Dāvja ārstēšanai nepieciešamo 100 000 eiro piešķiršanu no VAS "Latvijas Valsts meži" (LVM) ienākumiem. Iedzīvotāji jau ir saziedojuši ap 245 000 eiro, tāpēc no LVM fonda tikšot pārskaitīti trūkstošie līdzekļi, un tas varētu notikt piektdien, 5.decembrī. Šis jautājums jau rīt, 2.decembrī, tiks izskatīts Ministru kabineta sēdē. Gan finanšu ministrs Jānis Reirs (V), gan zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) ir pārliecināti, ka pārējie ministri būs saprotoši un valdības lēmums būs pozitīvs.

LĪDERA POZĪCIJA: Uz partijas "Vienotība" priekšsēdētāja amatu kandidēs arī Saeimas deputāts Andrejs Judins (V), kurš konkurēs ar pašreizējo partijas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu. Iepriekš daļa partijas biedru vērtēja iespēju partijas vadītāja amatam virzīt deputātu Intu Dālderi, kurš iepriekš kopā ar Āboltiņu kandidēja uz "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītāja amatu. Dālderis esot apsvēris šo iespēju, tomēr vēlāk savas domas esot mainījis. Kā ziņots, "Vienotība" šajā nedēļas nogalē pulcēsies kārtējā kongresā, kurā tiks pārvēlēta partijas vadība.

UZ AUGŠU: Koncerna "Olainfarm" peļņa šī gada deviņos mēnešos augusi par 37%, sasniedzot 12,1 miljonu eiro, - vairāk nekā pērn šajā pašā laika posmā, liecina AS "Olainfarm" neauditētais peļņas un zaudējumu aprēķins par 2014.gada deviņiem mēnešiem. Savukārt apgrozījums audzis par 30%, sasniedzot 69,9 miljonus eiro. "Olainfarm" lielākie noieta tirgi šajā laikā bija Krievija, Latvija, Ukraina, Baltkrievija un Nīderlande.