Iecelti pirmie bruņinieki Latvijā

© publicitātes

Pirmo reizi Latvijā sāk darboties Jeruzalemes Svētā kapa bruņinieku ordeņa Latvijas nodaļa. Ordenis ir pasaules mēroga nepolitiska organizācija, kas atrodas pāvesta pakļautībā. Latvijas nodaļā pašlaik ir desmit biedru – pirmie bruņinieki, kuri pārstāv šo labdarības organizāciju. Tās misija ir atbalstīt kristiešus, kuri mīt Svētajā zemē – Jeruzalemē.

Par godu ordeņa Latvijas nodaļas dibināšanai un jauno bruņinieku investitūrai Latviju divu dienu vizītē apmeklēja ordeņa lielmestrs Viņa Eminence Edvins Frederiks Kardināls O’Braiens. Jeruzalemes Svētā kapa bruņinieku ordeņa Latvijas nodaļas vadītājs Jānis Smelters saka – atbalsts Svētajai zemei un tur mītošajiem kristiešiem ir viens no ordeņa uzdevumiem un ziedojumi ir viens no veidiem, kā izpaužas rūpes par Jeruzalemes kristiešiem. Svarīgākais uzdevums tomēr ir atmodināt cilvēkos spēju rūpēties par citiem un katra garīgā attīstība. Kristieši Jeruzalemē ir tikai divi līdz četri procenti no kopējā iedzīvotāju skaita un viņiem nav viegli nodrošināt iztiku savām ģimenēm. Tāpēc Svētā kapa bruņinieku ordenis Jeruzalemē un tās apkārtnē būvē skolas, bērnudārzus, garīgos seminārus un nodrošina to uzturēšanu. Svētā kapa ordenī patlaban ir vairāk nekā 50 pārstāvniecību dažādās valstīs.

Jaunie bruņinieki Latvijas nodaļā ir cilvēki, kas jau iepriekš ir darbojušies dažādās ar katoļu baznīcu saistītās organizācijās. Viņu vidū ir arī priesteris Andrejs Mediņš, kurš Bruknas muižā izveidojis kopienu, kurā palīdz atkarībās nonākušajiem cilvēkiem.

Svarīgākais