Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Pasaulē reaģē uz Neatkarīgās izdemolēšanu

Starptautiskā organizācija Reportieri bez robežām (RSF) izplatījuši paziņojumu, kurā nosoda pagaidām nezināmu ļaundaru uzbrukumu Neatkarīgās redakcijai un tās izdevēju SIA Mediju nams birojam, kad tika izdauzīti stikli, smagi izpostīti redaktores un darbinieku kabineti.

"Mēs esam ārkārtīgi šokēti par šī destruktīvā uzbrukuma vardarbīgo raksturu, kas norāda uz tiešiem draudiem visiem Neatkarīgās Rīta Avīzes darbiniekiem," komentē RSF. "Mēs aicinām varasiestādes pastiprināt izmeklēšanu, lai identificētu ne tikai šī uzbrukuma preses brīvībai realizētājus, bet arī pasūtītājus!"

Organizācija atgādina: "Neveiksme atbildīgo sodīšanā parādīs ļoti nopietnu likuma varas pārrāvumu vienā no Eiropas Savienības dalībvalstīm. Mēs aicinām policiju pārliecināties, ka visi pavedieni un visas iespējamās hipotēzes tiek pienācīgi izpētītas, kā arī turēt presi lietas kursā par lietas izmeklēšanas gaitu."

Jāatgādina, ka Neatkarīgās redakcija tika izdemolēta naktī no 1. uz 2. janvāri, nodarot vairāku tūkstošu latu zaudējumus. Policija par notikušo ierosinājusi kriminālprocesu. Vakar izmeklētājiem gan vēl nebija jaunumu par lietas virzību.

Savukārt Satversmes aizsardzības birojs (SAB), kurš saņēmis Zaļo un zemnieku savienības lūgumu iesaistīties Neatkarīgās redakcijas demolēšanas izmeklēšanā, vakar paziņoja, ka to nedarīs, jo tas ir ārpus likumā noteiktās SAB kompetences.

Neatkarīgās galvenā redaktore Anita Daukšte pateicas tiem lasītājiem, kuri pauduši atbalstu redakcijai un pat izteikuši gatavību ziedot naudas līdzekļus, lai sakārtotu izdemolētās telpas un nopirktu nozagto tehniku. "Liels paldies, bet ziedojumi nav nepieciešami – jūs palīdzat redakcijai vēl vairāk tādējādi, ka abonējat un pērkat laikrakstu," sacīja A. Daukšte.