Atvieglo atbalsta saņemšanu lauksaimniecības produktu ražotāju grupām

Valdība šodien apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta (MK) noteikumos "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākumam "Ražotāju grupas"".

Grozījumu mērķis ir samazināt administratīvo slogu un atvieglot atbalsta saņemšanas kārtību lauksaimniecības produktu ražotāju grupām. Veiktās izmaiņas noteikumos nodrošinās arī precīzāku informācijas iesniegšanas kārtību Lauku atbalsta dienestā.

Tāpat izmaiņas noteikumos nosaka atbalsta apmēra samazināšanas nosacījumus gadījumā, ja atbalsta pasākumā sabiedrības pieprasītais finansējums ir lielāks par pieejamo, kā arī redakcionāli precizē atbalsta saņemšanas nosacījumus lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajai sabiedrībai.

Grozījumi noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.