DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© f64

Šīsdienas nozīmīgāko norišu apskats.

TRIECIENTEMPĀ: Valdība nākamā gada budžetu varētu akceptēt šo sestdien, 22.novembrī, šodien pēc valdības sēdes žurnālistiem atzina premjerministre Laimdota Straujuma (V).

Viņa informēja, ka valdība šodien par budžetu nesprieda, bet atlika šī jautājuma izskatīšanu uz šo sestdienu, kad plkst.11 tiek plānota Ministru kabineta sēde. 

PIEDRAUD: Ja valdība neradīs iespējas piešķirt papildu finansējumu pedagogu darba samaksas modeļa ieviešanai, izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile neizslēdz iespējamu demisiju, tomēr tas būšot atkarīgs no sadarbības partneru prasībām. Seile žurnālistiem norādīja, ka, kļūstot par ministri, viņa esot apzinājusies, ka nozarē pastāv sarežģīta situācija. Tāpēc pašlaik viņas uzdevums ir gan valdībai, gan sabiedrībai skaidrot papildu līdzekļu piešķiršanas nepieciešamību.

TOMĒR TIKSIM PIE NAUDAS: Eiropas Komisija vakar apstiprinājusi lēmumu piešķirt 28 miljonu eiro atbalstu Igaunijas, Latvijas un Lietuvas piena ražotājiem, kas tiks novirzīts zaudējumu segšanai saistībā ar Krievijas aizliegumu ievest Eiropas Savienības lauksaimniecības produktus, liecina EK paziņojums. Plānots, ka Igaunija saņems 6,9 miljonus eiro, Latvija - 7,7 miljonus eiro, bet Lietuva - 14,1 miljonu eiro. Atbalsts aprēķināts, pamatojoties uz attiecīgo valstu piena kvotu izpildi 2013.-2014.gadā.

GATAVI STREIKOT: Pieprasot algu paaugstinājumu, pedagogi gatavi gan piketēt, gan streikot, pēc tikšanās ar izglītības un zinātnes ministri Mārīti Seili žurnālistiem paziņoja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Ingrīda Mikiško. "Acīmredzot veiksim intensīvu spiedienu uz valdību, jo situācija, kad tiek ignorētas lielas profesionālas grupas intereses, ir nepieļaujama," sacīja Mikiško. Gadījumā, ja valdība līdz 10.decembrim nespēs rast papildu finansējumu pedagogu algu paaugstināšanai, nākamā gada budžeta nodošana Saeimai tiks pavadīta ar pedagogu protesta akciju.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.