DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© f64

Šīsdienas nozīmīgāko norišu apskats.

JAUNS "GĀJIENS": Bijušais AS "Parex banka" akcionārs Viktors Krasovickis Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesā iesniedzis AS "Reverta" maksātnespējas pieteikumu, liecina ieraksts Maksātnespējas administrācijas mājaslapā. Maksātnespējas procesa lieta ierosināta 11.novembrī. "Revertas" Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja Marita Ozoliņa norādīja, ka "Reverta" līdz šim ir pildījusi un pilda visas savas līgumiskās un likumiskās saistības, tādēļ šāda pieteikuma iesniegšana ir absurda un nepamatota, un "Revertas" valde jau pašreiz veic visas nepieciešamās darbības, lai to pierādītu. "Jāuzsver, ka saskaņā ar Krimināllikuma 214.pantu par nepatiesa maksātnespējas procesa pieteikuma iesniegšanu draud kriminālatbildība," rezumēja Ozoliņa. Starp bijušajiem bankas akcionāriem Krasovicki un Valēriju Karginu "Reverta" pašlaik notiek daudzas tiesvedības. Tostarp Rīgas apgabaltiesā tiek skatīta "Revertas" un Privatizācijas aģentūras (PA) prasība pret Karginu un Krasovicki par kopumā 99,5 miljonu latu (141,6 miljonu eiro) piedziņu.

ATKLĀJ PĀRKĀPUMU: Trešdien aizturētā Rīgas apgabaltiesas tiesnese Iveta Bērziņa tiek turēta aizdomās par kukuļņemšanu un starpniecību kukuļošanā, kas saistīti ar amata pienākumu pildīšanu. Kā informēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāve Laura Dūša, neminot tiesneša vārdu, KNAB veic pirmstiesas izmeklēšanu ģenerālprokurora oktobrī uzsāktā kriminālprocesā par iespējamiem Rīgas apgabaltiesas tiesneses izdarītiem noziedzīgiem nodarījumiem - kukuļņemšanu un starpniecību kukuļošanā, kas saistīti ar amata pienākumu pildīšanu.

JAUNAS PĀRBĪDES: Šodien Satiksmes ministrija (SM) ir iecēlusi Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieku Andri Liepiņu par VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" jauno valdes priekšsēdētāju. 

VIEDOKLIS:  Domājams, ka Krievija vairs neplāno nopietni apdraudēt Baltijas valstu teritoriālo integritāti, intervijā medijim pauž bijusī Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Eksprezidente salīdzina, ka, iestājoties NATO, Latvija ir izlīdusi kā kamielis caur adatas aci, jo viņas prezidentūras laikā bijušas vairākas situācijas, kad valsts saņēmusi brīdinājumus, ka, turpinot tādā veidā, pievienoties NATO nebūs viegli. Pēc Vīķes-Freibergas domām, ja savulaik Latvijai nebūtu izdevies pārvarēt visas grūtības, lai iestātos NATO, tad šobrīd tā būtu viegli ievainojama. "Būsim godīgi - mēs būtu nākamie. Bija Gruzija, tad Ukraina, iespējams, rindas kārtībā ir Moldova. Tomēr domāju, ka Baltijas valstu vairs nav šajā sarakstā."

Latvijā

Satiksmes ministrija (SM) ir sagatavojusi grozījumus Autoceļu lietošanas nodevas likumā, ar kuriem plānots palielināt valsts pamatbudžeta ieņēmumus no autoceļu lietošanas nodevas 2025.gadā 25,765 miljonu eiro apmērā, kā arī turpmāk ik gadu 25,105 miljonu eiro apmērā, izriet no Finanšu ministrijas (FM) informatīvā ziņojuma, kuru ceturtdien skatīs valdība.