LIZDA ar izglītības un zinātnes ministri pārrunās streika iespējas

© f64

Pēc valsts svētkiem, 19.novembrī, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) valde tiksies ar izglītības un zinātnes ministri Mārīti Seili, lai pārrunātu ministres gaitas nozares problēmu aizstāvēšanā, kā arī iespējamo pedagogu streiku.

LIZDA mājaslapā norādīts, ka tikšanās ar Seili notiks pēc arodbiedrības valdes sēdes - plkst.13.15.

Pēc sarunas ar ministri LIZDA preses brīfingā, kurš notiks plkst.14.15, paziņos savu lēmumu par streika rīkošanu.

LETA jau ziņoja, ka pēc Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) reģionālo arodorganizāciju ierosinājuma LIZDA valde trešdien, 19.novembrī, lems par izglītības darbinieku streiku.

Kā ziņots, izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile paudusi, ka, visticamāk, algu palielinājums no 1.janvāra 10% apmērā nebūs iespējams.

Savukārt LIZDA vadība sākusi konsultācijas ar reģionālajām arodorganizācijām par iespējamu izglītības darbinieku streiku un tā norises laiku, aģentūru LETA iepriekš informēja arodbiedrībā. Šāds lēmums pieņemts, jo, pretēji politisko partiju priekšvēlēšanu solījumiem, valdība nolēmusi jauna pedagogu darba samaksas modeļa ieviešanai no IZM prasītajiem 36 miljoniem atvēlēt vien trīs miljonus eiro.

Latvijā

Ārstu biedrības nosodītais Edgars Mednis, kuram ir ne tikai homeopāta, bet arī pediatra sertifikāts, ar profesijai neatbilstošiem izteikumiem dalījies jau agrāk, pirms Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas nomelnošanas saistībā ar difterijas gadījumiem. Iepriekš Ārstu biedrība bezdarbībā vien plātīja rokas, bet šoreiz izskanējis vismaz skaidrs nosodījums. Taču joprojām nemainīgi Mednis var praktizēt kā sertificēts, proti, valsts atzīts ārsts, ziņo "De facto".