Gandrīz visā valstī sniega dēļ apgrūtināta braukšana

Patlanban apgrūtināta braukšana pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir Vidzemē, Latgalē un atsevišķos posmos Kurzemē, informē informē VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Ziemas dienesti strādā nepārtrauktajā režīmā un brauktuves tiek tīrītas un apstrādātas ar pretslīdes materiāliem vairākkārt.

Lielākajā valsts daļā snieg, brīžiem putina. Gaisa temperatūra -11?....-2?C. Intensīvas snigšanas laikā būtiski samazinās redzamība. Autovadītājiem jābūt uzmanīgiem, jo uz brauktuvēm ir piebraukts sniegs un var veidoties apledojums.

Daudzviet valsts vietējos autoceļus klāj piebraukts sniegs un uzturēšanas darbu ietvaros tiek nodrošināta to caurbraucamība, uz šiem ceļiem ir neliela satiksmes intensitāte un tie tiek apsaimniekoti saskaņā ar zemākajiem ceļu uzturēšanas līmeņiem.

"Latvijas Valsts ceļi" lūdz autovadītājus izvēlēties laika un ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un atcerēties, ka ceļu ziemas uzturēšanas līmenis uz dažādas nozīmes ceļiem būtiski atšķiras.

Plašāku informāciju par braukšanas apstākļiem un satiksmes ierobežojumiem var iegūt www.lvceli.lv un www.celugids.lv web lapās.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais