Sākts kriminālprocess par Latvijas simbola izsmiešanu "Facebook"

© F64

Drošības policija (DP) sākusi kriminālprocesu par internetā izplatītu fotoattēlu, kurā redzami trīs jauni bruņoti cilvēki ar aizsargmaskām un uzrakstu krievu valodā "Pārnēsātāji! Atcerieties par personīgās higiēnas noteikumiem. Sērgas uzliesmojums no 11. līdz 18.novembrim".

Kriminālprocess sākts saistībā ar "Facebook" lietotāju grupas "Latvijas Padomju Sociālistiskā Republika" izplatīto attēlu. Izvērtējot šo attēlu, konstatēts, ka tas norādu uz iespējamu notikušu noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma pantā par nacionālā naida izraisīšanu un valsts simbola zaimošanu, informēja DP.

DP šobrīd veic pārbaudi arī par citiem līdzīga veida gadījumiem.

Jau ziņots, ka attēls izplatīts sociālajos tīklos "Facebook" un "Twitter". Tajā arī izmantots valsts karodziņa motīvs.

Savukārt Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) ir sācis izvērtēt Rīgas 40.vidusskolas skolotājas rīcības atbilstību pedagoga pienākumiem un profesionālās ētikas normām, komunicējot sociālajā tīklā "Facebook".

Tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā nonākusi Rīgas 40.vidusskolas skolotāja Tatjana Arseņjeva, kura sociālajos tīklos pielikusi atzīmi "Patīk" attēlam, kura autori ņirgājušies par Latvijas valstiskajiem simboliem un patriotisma izpausmēm.

Arseņjeva gan masu medijiem apgalvojusi, ka šādu attēlu neatceras, un arī skolas vadība šo gadījumu neizmeklēs, jo skolotāja esot ļoti patriotiska un droši vien neesot vēlējusies šādi rīkoties.

11.novembris ir Lāčplēša diena, bet 18.novembris ir Latvijas proklamēšanas diena.

Latvijā

Raugoties uz nu jau samilzušo “Rail Baltica” epopeju, arvien skaidrāk iezīmējas viena ārkārtīgi būtiska lieta. Joprojām nav nekādas skaidrības, kāpēc mums šī trase ir vajadzīga. Kāda vispār ir tās jēga? Gan idejiskā, gan tīri praktiskā, jo pasaulē nekas tāpat vien nebūvējas.

Svarīgākais