Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Ventspils slimnīcā atklāj atjaunotās Traumatoloģijas un Ķirurģijas nodaļas

© publicitātes foto

SIA „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca” šodien, 12.novembrī, svinīgi atklāja Traumatoloģijas un Ķirurģijas nodaļas. Veiktie pārplānošanas un atjaunošanas darbi ļaus ārstiem veikt pacientu aprūpi vēl labākā kvalitātē. Pateicoties Ventspils pašvaldības atbalstam, nodaļu ārsti turpmāk veiks augstas kvalitātes operācijas ar jaunām medicīnas iekārtām.

Ķirurģijas un Traumatoloģijas nodaļu svinīgajā atklāšanas pasākumā Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs uzsvēra, ka, neskatoties uz sakārtoto infrastruktūru un iekārtām, tomēr vissvarīgākais ir cilvēks, kurš dienu no dienas strādā pacientu labā un solīja darīt visu iespējamo, lai turpmāk medicīnai tiktu atvēlēts atbilstošs finansējums, kā arī lai personālam būtu pieejamas modernākās iekārtas pacientu apkalpošanai visaugstākajā kvalitātē. Pilsētas mērs izteica pateicību visiem mediķiem, kuri, neskatoties uz esošo situāciju medicīnā, nepamet Latviju un pašaizliedzīgi turpina strādāt savā dzimtenē. Tam pievienojās arī Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Alīda Vāne, uzsverot, ka šajā Latvijas svētku laikā novēl visiem medicīnas darbiniekiem turpināt saglabāt sevī patriotismu ne tikai pret valsti, beta arī pret savu darbu un darbavietu.

Pēdējo reizi par Ventspils domes līdzekļiem kapitālais remonts nodaļās tika veikts 2001.gadā, kad tika pārplānotas nodaļas, palātās iebūvēja sanitāros mezglus un izveidoja atsevišķas pārsienamās telpas, kā arī izbūvēja pacientu signalizācijas sistēmu uz māsu posteņiem.

Šogad Ķirurģijas un Traumatoloģijas nodaļās veica kosmētisko remontu ar nelielu telpu pārplānojumu, kas izmaksāja 252 tūkstošus EUR. Pacientu ērtībai iegādātas jaunas pacientu mēbeles, kas ievērojami uzlabos uzturēšanos slimnīcā aprūpes laikā. Tas izmaksāja 71 tūkstoti EUR, no kuriem 23 tūkstoši iegūti no ERAF. Kopumā abu nodaļu atjaunošanas darbi tika veikti par 323 tūkstošiem EUR.

Atklāšanas pasākumā tika prezentētas arī par Ventspils pašvaldības līdzekļiem iegādātās jaunās medicīnas iekārtas, kas turpmāk ļaus ārstiem veikt operācijas visaugstākajā kvalitātē: jauns otolaringologa mikroskops (24 tūkstoši EUR) un laparoskops ginekologiem par 55 tūkstošiem EUR.

Par abu nodaļu ilgo vēsturi liecināja slimnīcas darbinieku izveidotā seno medicīnas instrumentu izstāde, kas bija pieejama visiem atklāšanas pasākuma apmeklētājiem. Izstāde uzskatāmi atspoguļoja, kā laika gaitā attīstījušies medicīnas instrumenti, apliecinot, ka šobrīd slimnīcas Ķirurģijas un Traumatoloģijas nodaļās ārstē ar jaunākajiem un modernākajiem medicīnas instrumentiem.

Pasākuma laikā tika godināti arī bijušie medicīnas darbinieki, kas ilgus gadus pašaizliedzīgi strādājuši abās nodaļās. Traumatoloģijas nodaļā - Mārīte Daukste, Pēteris Bumbieris, Mirdza Rjabiņina, Ķirurģijas nodaļā - Zigfrīds Ēberšetins, Elza- Brinda Ozollapiņa, Ruta Reboka, bet no Operāciju bloka -Renāte Padrevica.

Ventspils slimnīcas kompleksu, kurā pašreiz atrodas Ķirurģijas un Traumatoloģijas nodaļas, atklāja 1925.gadā tāpēc nākamgad slimnīca atzīmēs 90 gadu jubileju.