Latvijas valsts svētkus atzīmēs vismaz 23 pasaules valstīs

© f64

Latviešu kopienās ārpus Latvijas par godu Latvijas Republikas proklamēšanas dienai šogad notiks vairāk kā 100 svētku sarīkojumi vismaz 23 pasaules valstīs, liecina portāla www.latviesi.com apkopotā informācija.

Latvijas dzimšanas dienas svinības notiks ASV, Apvienotajos Arābu Emirātos, Austrālijā, Austrijā, Beļģijā, Dānijā, Francijā, Grieķijā, Igaunijā, Islandē, Itālijā, Īrijā, Jaunzēlandē, Kanādā, Krievijā, Lielbritānijā, Luksemburgā, Nīderlandē, Norvēģijā, Somijā, Ungārijā, Vācijā, Zviedrijā un citur.

Kā ierasts, pie latviešiem ārzemēs ciemosies pazīstami mākslinieki no Latvijas. Tā, piemēram, Valsts svētku sarīkojumā Oslo skatītājus un klausītājus priecēs mūziķis Igo ar koncertprogrammu "Debesis karstas", Latviešu biedrībā "Zvaigznīte" Omskā uzstāsies Latvijas Nacionālās operas solists Armands Siliņš un pianiste Līga Kārkliņa, Stokholmā runu teiks dzejniece Māra Zālīte,Latvijas Neatkarības dienas svinībās Kopenhāgenā dziedās Vīru koris "Gaudeamus", pie latviešiem Bergenā ieradīsies Kārlis Kazāks, bet pie latviešiem Edinburgā aktieris Rūdolfs Plēpis. Asociācijas Luksemburga - Latvija rīkotajās Latvijas valsts dzimšanas dienas svinības uzstāsies Ieva Akuratere un Ilze Grunte. Iespējams, vistālāko ceļu - pie latviešiem Apvienotajos Arābu Emirātos mēros Linda Leen un Kaspars Zemītis.

Nenoliedzami, ikvienā no svētku sarīkojumiem kā neiztrūkstoša daļa ir arī kopienu pašdarbības kopu priekšnesumi un sniegums, kas tiek gaidīts ar ne mazāku sajūsmu un interesi kā viesmākslinieki no Latvijas.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais