ASTROLOĢIJA: Kas ir taro kārtis un kā ar tām zīlēt?

© f64

«Kāpēc cilvēki nodarbojas ar taro? Ne visiem ir dota spēja sadzirdēt savu zemapziņu un intuīciju. Bet ļoti gribas sajust intuīciju, vai ne? Gribas iegūt kādu instrumentu, ar kuru to saklausīt. Taro ir tāds zemes instruments, ar kuru nolasīt to informāciju, ko pasaka intuīcija. Par nožēlu, mēs ne vienmēr ieklausāmies,» saka Olga Stepanova, Baltijas Tarologu asociācijas vadītāja un astroloģijas un taroloģijas skolotāja. Atzīstos viņai, ka, mācoties taro, sākumā nesapratu ļoti daudz ko no pasniedzējas stāstītā. Par to arī sākam sarunu – par šaubām, neticēšanu un ticību.

– Pat ja sajūtam neizskaidrojamas šaubas, mēs daudzreiz savām sajūtām nenoticam. Tāpēc, ka tās ir neizskaidrojamas. Kā lai tic tam, ko nevar uzreiz izprast?

– Ļoti bieži mums galvā iešaujas kāda doma; piemēram, vajadzētu kaut ko aizvākt no ceļa, jo nokritīšu. Vajag kaut ko darīt, jo notiks tas un tas, bet nejūtamies pārliecināti un neko neizdarām. Pēc tam pārmetam sev – es taču par to domāju! Tāpēc taro ir ļoti labs instruments un strādā daudzos līmeņos – gan garīgajā, gan zemes jeb konkrētajā. Nosaukumu taro var tulkot kā dvēseles instruments. Instruments, lai atklātu visas dvēselei piemītošas īpašības.

– Par to vēl parunāsim. Cik esmu lasījusi, manuprāt, caur puķēm stāstāt par to, kāds bijis jūsu ceļš līdz taroloģijai un astroloģijai. Vismaz es sapratu tā, ka runājat izvairīgi.

– Nē, nekādu mājienu nav. Ar parastajām kārtīm iepazinos 15 gadu vecumā, tolaik tā bija tipiska jaunas meitenes interese. Atceraties, 90. gados sākās ezotēriskais bums un parādījās dažāda lasāmviela. Tieši pēc tam es pievērsos astroloģijai. Vispār sākumā bija kārtis, bioenerģētika, dziedniecība, pēc tam astroloģija. Astroloģijas skolā iepazinos ar taro. Tie bija divu mēnešu kursi. Jā, sākumā es tāpat kā jūs neko daudz nesapratu. Pasniedzējs runāja ļoti lakoniski un sausi. Vēlāk tikos ar meistariem semināros un meistarklasēs. Tās man patika, vienreizēji interesantas nodarbības. Pēc tam sāku mācīties tālāk, lai gan man uzreiz nebija vēlmes būt par astrologu vai tarologu. Taču citu iespēju man nedeva. Es patiesi gribēju kļūt par dizaineri, bet uzreiz pēc skolas mēģināju iegūt ekonomista izglītību. Tolaik ar finansēm bija problēmas, tāpēc sāku strādāt.

– Un atradāt to, kas jūs saista?

– Mēdzu atkārtot, ka informācijas ir daudz – grāmatas, internets. Katrs atradīs savu. Dažreiz studenti saka: jūs runājat tā, bet kāds teicis šitā. Tad atbildu: jautājiet viņam, bet jums ir jāsaprot sevi, kas jums der, kas ne. Meklējiet skolotāju. Es arī visiem nepatīku, tas ir normāli. Vajag atrast skolotāju pēc vibrācijām – mums jāvibrē vienā līmenī, lai būtu sapratne un izpratne, lai cilvēks apjēgtu, kāpēc atrodas kopā ar mani, kas ir kārtis. Šis ir grūts ceļš, un uzskatu, ka ar tādu talantu vajag piedzimt. Kaut arī ir 21. gadsimts, cilvēku apziņas līmenis ir tāls no tās evolūcijas, par ko apkārt runā. Tāpēc saskaramies gan ar konkurentu cīņām, gan ar enerģētiskām cīņām, gan ar melno maģiju. Latvijā tās diemžēl ir ļoti daudz.

– Tiešām?

– Jā, tā ir. Tagad jebkurš vienkārši nopērk... Paskatieties, kāda literatūra ir tirdzniecībā. Cilvēki nesaprot, kas tas īsti ir, bet ļoti gribas vadīt, ietekmēt citus. Turklāt to izmanto visur. Politikā tikai skaisti dēvē par programmēšanu.

– To sakot, domājat neirolingvistisko programmēšanu?

– Skarbāk. Bet par to nerunāsim. Es jau teicu, ka tarologa profesija ir sarežģīta. Tas nenozīmē vienkārši papļāpāt ar cilvēku un apskatīt skaistas bildītes. Kārtis ir tieši saistītas ar enerģētiku un psihi. Zinājāt, ka daudzi psihologi izmanto speciālas kārtis, kas gan atšķiras no taro kārtīm? Kāpēc? Tāpēc, ka tās viņiem palīdz atvērt cilvēku, iepazīt viņa psihes un dvēseles stāvokli.

– Līdzīgi kā atklāj aura-somas šķietami nevainīgās krāsainās pudelītes.

– Jā, jā, turklāt šķiet: kas tad nu tur liels – pudelītes. Un divas, manuprāt, skaistas krāsas, bet diez kāpēc sieviete ar mani runā par depresiju. Tāpēc saku – ir vienalga, ko cilvēks atrod; ejiet katrs savu ceļu! Vienam derēs astroloģija, citam taro, kādam psiholoģija un tā tālāk. Protams, kārtīm piemīt sievišķā enerģētika. Mans vīrs mēdz teikt, ka 30–40 gadu vecumā ikvienai sievietei jākļūst par raganu (krievu valodā – ведьма). Kāpēc? No vārda ведать [latviešu valodā to varētu pārnest kā – zināt vairāk nekā citi, dziļāk izprast neizprotamo, arī vadīt – aut.] Tāpēc, ka sievietei jābūt viedai un saprātīgai vai jācenšas par tādu kļūt.

– Vai taro kārtis piedien tikai sievietēm? Esmu dažus vīriešus redzējusi nodarbībās, bet neesmu sastapusi kādu, kurš izliktu kārtis.

– Nu ko jūs, vīrieši ir. Sandis Sīklis no «Astarot»...

– Taisnība, viņš sarakstījis brošūras par taro kārtīm! Mjā, un Veits, un Alisters Kroulijs – taro kāršu «tēvi»...

– ...un Aleksandrs Aičs, pazīstams astrologs, kurš izmanto taro praksē. Visus vārdus nenosaukšu, bet Krievijas skolās, Amerikā, Anglijā viņu ir diezgan daudz. Tie gan ir vīrieši ar īpašu psihes uzbūvi, viņiem piemīt sievišķā enerģija. Paskatieties uz sievietēm astroloģēm – viņas ir skarbas, «cietas», viņām piemīt loģika, viņās ir vīrišķā būtība, serde, bet vīriešos tarologos – sievišķā būtība.

Šajā gadījumā jautājums ir par to, kādu instrumentu katrs izmanto. Lai kāds tas būtu, to vajag «asināt» katru dienu, vajadzīga pastāvīga prakse, lai varētu saprast, ko kārtis saka tieši jums. Es kā pasniedzēja ar pieredzi uzsveru: jāmācās pašiem sajust kārtis, kamēr neko par tām vēl nezināt, kamēr nav informācijas un zināšanu. Ieklausieties, par ko kārtis ar jums runā un ko grib pateikt. Tad ieraudzīsiet sev pazīstamus tēlus, arī tādus, ko var attiecināt uz tuviniekiem, draugiem, radiem. Un būs vieglāk ar kārtīm saprasties. Pēc tam uzlieciet kārtīm to informāciju, ko jums iemāca. Bet informācija ir pēc tam, primārais ir tas, ko jūtat jūs. Kārtis ir konkrētas, tur nav nekā neskaidra, vien jāiemācās ar tām saprasties.

– Varu pārfrāzēt tā: kad nopērku kārtis, tad tajās izlasu savus simbolus, kurus atšifrēju, vadoties pēc personīgās pieredzes. Vai šie simboli ataino, pēc Junga, arī kolektīvo bezapziņu?

– Oi, Jungs vispār ir brīnišķīgs! Viņš iekrita dziļā depresijā un sāka nodarboties ar kārtīm. Vēlāk pat ļoti labi izmantoja tās praksē. Pie viņa klienti rindās gaidīja. Viņš bija gudrs, prata sarunāties ar cilvēkiem. Kārtīs nolasāma ne tikai kolektīvā bezapziņa, bet arī arhetipi.

– Taro kāršu tulkošana prasa plašas zināšanas, jo ne katrs pārzina mitoloģiju, arhetipus, vēsturi. Taro saistās ar Mēness cikliem, tajās ietvertas zodiaka zīmes, planētas, stihijas, uz kārtīm uzzīmēti kausi, ūdens, ābols, šķēpi, nāve...

– Kā ar jums runā dažā labā salonā? Man vienreiz sieviete pajautāja: jūs arī man teiksiet – gaida tevi tāls ceļš un kroņa nams? Sākumā nesapratu, bet viņa tikai prasa: jūs arī tā runāsiet? Nē, es tā nekomunicēju. Vienmēr atkārtoju: ja gribat iet tālāk un paplašināt savu izglītības un apziņas līmeni, ir daudz kas jāmācās. Kārtis ir saistītas ar astroloģiju, psiholoģiju, kabalu, numeroloģiju, rūnām... Tas ir milzīgs zināšanu apjoms; tā ir izglītošanās visas dzīves garumā. Ja to nedari, ja apstājies, tad iestiedz purvā. Visu laiku jāiet uz priekšu. Parasti piedalāmies Ķīpsalā grāmatu izstādēs. Novēroju, ka cilvēki izturas atšķirīgi. Kāds mūsu stendu apiet ar līkumu; vīrieši, starp citu, ļoti interesējas par taro, tikai sievas viņus parasti tā – pik, pik – parauj aiz rokas sev tuvāk. Mēs neuzbāžamies. Ja cilvēks pienāk, tad skaidrojam.

Vienreiz dzirdu, ka meitenes nostāk sačukstas par kaut ko, bet es enerģētiskā līmenī varu saprast, par ko cilvēki runā. Es jautāju: esat topošie mediķi? Viņas brīnās: kā jūs zināt? Viena no meičām saka – ja es nekur neiestāšos, iešu mācīties taro. Es atbildu: kad iegūsiet divas, trīs izglītības, tad nāciet uz taro skolu. Šeit mācās dažādi cilvēki – ir mājsaimnieces, ir ļoti daudz sieviešu ar vairākām izglītībām. Pamatā es skolā tiekos ar ļoti izglītotām sievietēm. Mācīties nāk arī skolēni, bet ap 18 gadu vecumu, kad svarīga profesijas izvēle. Bija 86 gadus veca sieviete, mācījās astroloģiju, pēc profesijas mūziķe. Vīrieši vai nu aiz ziņkāres atnāk, vai arī par naudu un biznesu interesējas.

– Patiesi, par ko cilvēki jums jautā, kādas ir svarīgākās problēmas viņu dzīvē?

– Prasa par parastām, ikdienišķām lietām. Sievietes, gandrīz visas, jautā par attiecībām. Nezinu, vai jūs savā profesijā to izjūtat, bet kopš šī gada sākuma cilvēkiem ir lielāka psiholoģiskā krīze nekā 2008. vai 2009. gadā, kad iestājās ekonomiskā krīze. Tolaik es to cilvēkos nesajutu. Jā, pazaudēja darbu, bet fiksi, fiksi attapās un dzīvoja tālāk. Bet tagad cilvēkos mīt bailes, panika, depresija. Reizēm pat es atzīstu – liekas, ka pašai jumts brauc, jo kopš februāra un marta ir ļoti daudz cilvēku ar depresiju. Tāds noskaņojums beigsies novembrī, jo Marss attālināsies no Zemes. Jācer, ka tad situācija uzlabosies. Atbildot uz jautājumu: panika, bailes, attiecības – sievietēm. Vēl prasa, vai būs nauda, darbs. Vai atlaidīs, neatlaidīs? Garīgie jautājumi paliek otrajā plānā.

– Ko darīt? Tas ir jautājums, kuru daudzi no mums nesadūšojas pateikt.

– Katram iesaku skaitīt lūgšanas. Sievietei noteikti jāskaita lūgsnas un ir jāmāk to darīt. Es vienmēr saku – iemācieties uzrakstīt savu lūgsnu, neviens uz baznīcu ar varu jūs nedzen. Sievietei jāsargā ģimene, un ar lūgšanām viņa to spēj. Diemžēl sievietes neapzinās savu būtību, jo īstenībā viņas ir tas balsts, uz kā turas ģimene. Sievietes nesaprot, ka pašas izjauc attiecības ar vīrieti un kultivē viņos to, ko vēlāk pārmet: tu esi lupata un krāpnieks, tu ļauj pabāzt sevi zem papēža. Ezotērika burtiski kliedz par to, ka sieviete veido ģimeni, bet no ģimenes ir atkarīga mūsu sabiedrība.

Kārtis un ezotērika, starp citu, norāda uz mūsu domu tīrību. Par ko mēs domājam katru dienu? Kādas ir mūsu domas? Piemēram, sieviete paziņo: es gribu, lai viņš kā suns pie manis atlīstu, es gribu lai viņš sēdētu man blakus. Jāpiebilst, ka viņas vīrs aizgāja pie citas sievietes. Es saku: nu ko tu, mīļā, runā; ja ko tādu saki, tad visu mūžu viņu tā arī gaidīsi. Zināt, sievietes varbūt ir ļoti emocionālas...

– Nepiekrītu. Vīrieši ir ne mazāk emocionāli, dzimums to nenosaka.

– Jā, tomēr, par laimi vai par nožēlu, viņus tādus izveido sieviete. Paskatieties – aiz vīrieša, kas dzīvē ko sasniedzis, stāv sieviete, kura viņu ir pacēlusi. Tie miljonāri, kas izput pēc šķiršanās – viņi negrib atzīt, bet tā notiek tāpēc, ka viņi izšķiras.

Tādu piemēru ir daudz, kad pakļaujamies dusmām, niknumam un naidam. Mēs nespējam paspert soli nostāk, lai izietu ārpus tādām emocijām, un tad apvainojam visu un visus. Patrāpās pa ceļam taro, vainīgs taro vai valdība, vai vēl kas. Saprotu, ka neesam eņģeļi, es arī mēdzu būt nesavaldīga, jo esmu zemes cilvēks. Gribu teikt, ka taro ir kā brīnumnūjiņa, kas var palīdzēt sievietei tikt skaidrībā ar sevi. Diemžēl daudzi izmanto maģiju, lai naudu piesaistītu, vai taro, lai ātri paskatītos – krāpj, nekrāpj, kurp viņš aizgāja. Tā ir kontrole. Ne jau kontrole ir pats svarīgākais, būtiskāk ir tikt vaļā no kontroles un no bailēm.

– Cilvēks, kurš kontrolē citus, pirmām kārtām neuzticas sev.

– Es arī tāda mēdzu būt, bet tad glābj ticība. Vanga teikusi, ka cilvēci glābs ticība. Tikai ne uzspiesta ticība. Vajag ticēt, pirmkārt, dievam, otrkārt, nodibināt kontaktu ar savu sargeņģeli. Tas ir svarīgi.

– Vai ir lietas, ko taro kārtis neatklāj?

– Var būt karmiskas, fatālas situācijas, kurās cilvēkam pašam jātiek skaidrībā. Bez priekšā teikšanas. Tad izkrīt melnā kārts un tiek uzskatīts – tarolog, tālāk nelien, cilvēkam pašam jātiek galā. Manā praksē bija ļoti maz tādu gadījumu.

Vēl viens variants ir, kad cilvēks ir ļoti enerģētiski aizsargāts un no viņa nevar nolasīt informāciju, ja vien viņš pats negrib. Ja atnāk cilvēks un prasa informāciju par kādu citu, bet tam ir spēcīga aizsardzība, tad es nevaru nolasīt – vai nu parādīsies muļķības, vai izkropļota informācija. Arī tad, ja cilvēks ir garīgais skolotājs, prognozes nestrādā, jo šādi cilvēki dzīvo pēc citiem kritērijiem. It kā ne uz Zemes. Tādu ir ļoti maz.

Kāpēc vēl tarologam nenostrādā informācija? Taro ir instruments, ko lietot šeit un tagad. Tātad – kādā stāvoklī atrodamies šeit un tagad. Tiklīdz cilvēks sāk mainīties uz labo vai arī uz slikto pusi, viss mainās. Piemēram, jums vajadzētu likties slimnīcā, bet mainījāties, un tagad slimnīcas vietā sanāk brauciens uz citu kontinentu vai labs darbs.

– Un ir cilvēki, kuriem sakāt: nē, tev nevajag ar taro nodarboties?

– Pirmām kārtām psihiski nenormāliem cilvēkiem. Nav daudz man tādu bijis, tomēr pa kādam ir. Vēl arī cilvēkiem, kuri nevis nesaprot, ko viņiem stāsta pasniedzējs vai taro kārtis, bet kuri negrib pieņemt, ka taro saistīts ar smalko pasauli. Tāds gadījums bija, un lūdzu to cilvēku vairs pie manis nenākt. Gribu teikt, ka ne es vadu šo procesu, un daudzi cilvēki pazūd, ja viņi nav manējie. Piemēram, cilvēki sanāk, it kā pat grib mācīties, taču ātri vien grupa izjūk. Un pēc mēneša izveidojas jauna, cita grupa.

– Runājāt par smalko pasauli, es teiktu – zemapziņu. Taro simbolus var saistīt ar psihisku procesu zemapziņu.

– Pareizi. Ir taro kārts, kur sievietei aiz muguras atveras ūdens rezervuārs, kas nozīmē zināšanas, informāciju par dzīvi, zemapziņu. Kā zināms, zemapziņa orientēta vairāk pagātnē, apziņa – tagadnē un virsapziņa – nākotnē. Ja tās apvieno, tad var saskatīt, kurp cilvēkam tiekties un iegūt pilnīgu informāciju. Taro saistīts arī ar intuīciju.

– Ko atbildēsiet uz jautājumu, kas ir taro – zīlēšana, pareģošana vai prognozēšana?

– Gan viens, gan otrs, gan trešais. Viss atkarīgs no cilvēka, kurš to dara. Unikālam cilvēkam, fiziķim Kreigam ir grāmata par praktisko maģiju [Skatīt: Donalds Maikls Kreigs «Taro praktiskajā maģijā» («Таро в практической магии» – aut.) Viņš rakstīja aptuveni tā: veči, man bija tā un tā, bet jūs izvēlieties sev piemērotāko. Viņš runā ļoti lakoniski un konkrēti. Viņš raksta, ka taro var izmantot kā zīlēšanu, un tad tiek teikts: būs tā un ne citādāk; kad taro izmanto pareģošanā, tad pastāv iespēja kaut ko mainīt, ja vien cilvēkam ir konkrētāka informācija. Tur visa atšķirība.

– Prognozēšana, kas ir tā pati pareģošana, saprotama racionālāk domājošiem?

– Tā var teikt.

– Iespējams, muļķīgs jautājums, bet sakiet, vai kārtīs var prognozēt tādas traģēdijas kā Zolitūde?

– Man tajā laikā nebija neviena klienta vai studenta no Zolitūdes, tāpēc neko konkrētāk nevaru pateikt. Katastrofas es redzu sapnī, arī kārtīs to redzam. Un ir zīmes. Atceraties Romas pāvestu, kurš palaida divus baložus un vienu apēda kaija, bet otru... neatceros, kas? Un pēc tam sākās kari. (Šā gada janvārī vārnas un kaijas uzbrukumu piedzīvoja divi balti baloži, kurus Vatikānā iknedēļas «Angelus» lūgšanas laikā palaida ar miera vēlējumiem divi līdzās pāvestam Franciskam stāvoši bērni – aut.) Tās ir zīmes, kuras mums tiek parādītas pirms kariem un traģēdijām.

– Veidojat politiskas prognozes?

– Vispār cilvēki jautā par vēlēšanām un karu Ukrainā un tā saistību ar Latviju. Interesējas, vai mēs būsim kaut kādā veidā iesaistīti un kas ar mums notiks.

– Un?

– Pirmkārt, karu negaidiet, jo mūsu teritorija ir un paliks neitrāla. Otrkārt, vajag apjēgt, ka tie procesi, kuros esam iesaistījušies kopš neatkarības, ilgst gadiem, gadu desmitiem. Mums būs ilgi jāgaida, kamēr izveidosies normāls politiskais pamats un līderi. Vienīgā cerība ir uz jaunāko paaudzi, kam būs cita domāšana. Tie, kuri te pašlaik sēž, atvainojiet, ir pagātnes paliekas. Jānāk jauniem cilvēkiem ar citu domāšanu, bet, tādus pazīstot, redzu, ka viņi izvairās nokļūt pie varas. Viņi saprot, ka vēl ir mazākumā, jo pašlaik sistēma strādā pret viņiem. Gadus desmit neko labāku negaidiet. Pašlaik tikai tiek sēta panika...

– Arī tādā veidā var vadīt masas.

– Jā, tas netiek darīts tāpat vien. Izmet kaut kādu mānekli, un viss sāk griezties. Vajag novērsties no šādas politikas.

– Ja nav noslēpums, ko jūsu dzīvē mainīja taro sniegtās zināšanas?

– Visu. Intereses, cilvēkus, ar kuriem kontaktējos. Protams, apkārtējo reakcija nav bijusi viennozīmīga kopš tā laika – vieni baidās, citi tiecas pie manis. Taro mainīja manu attieksmi pret dzīvi. Jāsaprot, ka nevis laiks vai pasaule mainās, bet mēs mainām attieksmi pret pasauli. Mēs sākam saprast, ka, lai arī esam neliela daļiņa, varam daudz ko darīt gan sev, gan citiem, gan mūsu valstij. Tādējādi nonākat citā planetārā līmenī un saprotat, ka pasaule sastāv ne tikai no problēmām, kredītiem, maksājumiem, kas, protams, arī ir, bet maināt attieksmi pret to. Cilvēks kļūst brīvs. Taču tādu stāvokli negrib pieļaut neviens pasaules pārvaldītājs, jo tas viņam nav izdevīgi.

– Jo tad cilvēks nav kā auns, kuru var vest jebkur.

– Tā ir, uz to balstās visa politika. Pēc kārtīm politika atbilst velna kārtij. Tas nozīmē manipulāciju, vadīšanu. Nevis es to saku, bet kārtis parāda. Neviens neatzīs, bet to uztieps tāpat kā reklāmu. Klausīsieties tik ilgi, kamēr tiešām veikalā neapzināti nopirksiet tos produktus. Brīvi cilvēki nekur nav vajadzīgi, un taro un ezotērika dod brīvību. Tie ir izglītoti, domājoši, tātad brīvi cilvēki. Tāpēc bija inkvizīcija un vajāšanas, grāmatas dedzināja un aizliedza. Arī jūsu žurnāla oktobra numurā par to rakstīts

– Esat teikusi, ka Rīga ir ezotēriska pilsēta, sena okulta vieta. Rakstījāt, ka Rīgā atrodas tā saucamais Magnēts, ko nodeva mahatmas, lai Rīga kļūtu par vienu no centrālajām okulto zināšanu glabātavām. Un ka Pokaiņos zem trīs ledus laikmeta noslāņojumiem atrodas piramīdas paliekas.

– Rīgā ir daudz ezotērisku akcentu. Pirmkārt, arhitektūra interesanta, būvēm ir īpašs izvietojums pēc masonu zīmju shēmas. Torņi, dievnami būvēti pēc īpašas shēmas. Otrkārt, tiek uzskatīts, ka Rīgā pabijis svētais čintamani akmens un joprojām piesaista vibrācijas. Rīga tāpēc ir garīgais centrs, kas enerģētiski pievelk cilvēkus. Tāpēc viņi labprāt brauc uz Rīgu un saka – jūtas te labi. Tādos centros būvē pilsētas, izglītojas. Stāsta, ka akmeni vēlāk izņēma un pārvietoja citur. Treškārt, kāds no ekstrasensiem un gaišreģiem sacīja, ka te ir ļoti neliels zemes slānis un tāpēc notiek spēcīga komunikācija starp zemi un debesīm. Rīgā ir savākti labi cilvēki. Ja būs vairāk brīvu, zinošu, saprātīgu cilvēku, kas negribēs atkārtot iepriekšējās kļūdas, tad pastāvēs nācija un tai būs nākotne.

– Tomēr cilvēki aizbrauc.

– Pirmkārt, ne visi. Otrkārt, mēs šos procesus nevadām. Lai kā mūsu valdība to negrib, materiālā līmenī tas nenotiek. Garīgajā un ezotēriskajā līmenī Rīga un Latvija pastāvēs tik ilgi, kamēr neizpildīs savu funkciju.

– Kāda tā būtu?

– Ezotēriska. Nodot zināšanas, apgaismība. Ne visur ir tik spēcīgi akcenti kā Latvijā. Piemēram, Pokaiņu piramīda. To skenēja un nevar izrakt, tik dziļi tā noslēpta. Un arī dārgi tas būtu. Ne visur tādas piramīdas ir. Pokaiņu piramīda strādā sasaistē ar augstāko Altaja kalnu Beluhu, Gīzas piramīdu, svēto Kailasa vai Kailaša kalnu. Visas piramīdas savienojot, krustpunkts atrodas Araratā. Šī shēma ir kā spēcīgs enerģētisks tīkls. Enerģētiski un garīgi un mēs izpildām vienu no lielākajām misijām visas zemeslodes labā. Tāpēc Latvija vēl ir saglabājusies, un mūsu funkcija ir nevienam nepiederēt, kaut arī esam maza valsts un neesam stratēģiski tik svarīga, tomēr visu laiku notiek cīņa par šo zemes gabaliņu. Kāpēc? Tajā ir dziļa jēga.

– Kas jūs satriec cilvēkos?

– Muļķība, neizglītotība un ļaunums. Pat ne satriec. Es teiktu, ka atgrūž. Tas, kas mani satriec, ir gara nabadzība. Tā ir baiga.

– Ko nozīmē jūs pseidonīms?

– Aditi Geja? Aditi sanskritā nozīmē Debesu dieviete, Geja – Zemes dieviete. Tā ir debesu un zemes savienība. Man tas iepatikās, un jūtu, ka der. Tomēr vairāk mani zina kā Olgu. Pagaidām nevaru pateikt, vai vēlāk, kad rakstīšu, izmantošu šo pseidonīmu. Tagad tas vairāk asociējas ar skolas nosaukumu.