Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Policijai par "Neatkarīgās" demolēšanu vairākas versijas

© f64

Policija kā galveno versiju laikraksta Neatkarīgā Rīta Avīze redakcijas izdemolēšanā min zādzību, pieļaujot arī vairākas citas nozieguma versijas. Vakar likumsargiem vēl nebija izdevies aizturēt redakcijas demolētājus.

Policija sākto kriminālprocesu pārkvalificējusi pēc Krimināllikuma panta par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā, Neatkarīgo informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava. Saskaņā ar šo likuma pantu vainīgās personas var tikt sodītas ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Pamatversijai, ka noziegums izdarīts mantkārīgā nolūkā, izvirzītas gan arī vairākas apakšversijas, kuras policija izmeklēšanas interesēs nenosauc. Policija sola pārbaudīt visas iespējamās personas atbilstoši šīm apakšversijām.

"Uz vietas savākto pierādījumu apjoms ļauj cerēt, ka noziedznieks tiks aizturēts," Neatkarīgajai apliecināja iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL), norādot, ka policija šim noziegumam pievērš īpašu uzmanību. "Redzot lietas apstākļus, varu teikt, ka tas nav parasts noziegums, tā nav parasta ikdienas zādzība. Tomēr konkrētas versijas pagaidām atturēšos paust," piebilda ministre.

Pirmdien arī atklājies, ka nezināmais ļaundaris pagājušās nedēļas nogalē izdemolējis ne tikai Neatkarīgās un tās izdevēja Mediju nama, bet arī blakus esošā uzņēmuma Pilsētas līnijas biroju.

Ļaundaris uzņēmuma Pilsētas līnijas telpās iekļuvis no bijušajām Mediju nama telpām, kuras uzņēmums nomāja vēl pērn. No šīm telpām uz Pilsētas līniju biroju ved durvis, kas paredzētas kā evakuācija izeja. Visticamāk zaglis no sākuma iekļuvis bijušajās Mediju nama telpās, bet, nezinot, kas atrodas aiz durvīm, ielauzies arī Pilsētas līniju birojā.

Kā Neatkarīgo informēja Pilsētas līniju darbinieki, zaglis savandījis vairākas darba vietas un mēģinājis atvērt uzņēmuma vadītājas kabinetā esošo seifu. Pagaidām gan nav zināms, vai kaut kas ir pazudis. Pilsētas līniju darbinieki pieļauj, ka zaglis viņu biroju vandījis, domādams, kā tās arī ir Mediju nama telpas. Portāla nra.lv rīcībā esošā informācija liecina, ka Barona kvartāla, kurā atrodas Neatkarīgās redakcija, novērošanas kameras naktī no piektdienas uz sestdienu fiksējušas vīrieti, kurš, iespējams, izdemolēja gan laikraksta, gan blakus esošā uzņēmuma telpas. Vīrietis, zogoties gar nama sienu, biroju ēkās iegājis plkst. 00.50, bet to pametis aptuveni 2.30.