Konflikts Ukrainā palielina nelegālo imigrāciju caur Latviju

© scanpix

Konflikts Ukrainā palielinājis nelegālo imigrantu skaitu Latvijā, šodien ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "De facto".

Karadarbība Austrumukrainā uz robežas ar Krieviju, ir apturējusi vienu no būtiskajiem nelegālo imigrantu tranzīta koridoriem. Daļa no šīs plūsmas pagriezusies uz Baltijas valstīm.

Kontrabandisti labprāt iesaistās jaunā "biznesā" - nelegālo imigrantu pārvadāšanā. Savukārt ekonomiskā situācija mudina Latvijas iedzīvotājus tajā iesaistīties, pat neaizdomājoties par sekām - kriminālatbildību.

Tikai pāris pēdējo mēnešu laikā noķertas vairākas nelegālo imigrantu grupas ar vjetnamiešiem. Kā paredz vienošanās, esam atpakaļ uzņēmuši arī nelegāļus, kas paguva tikt līdz Lietuvai un Polijai. Viņus noķēra šo valstu robežsardzes.

Augusta pēdējās dienās robežsargi ar suni aizturēja četrus Vjetnamas un vienu Krievijas pilsoni.

Medumos, Lietuvas pierobežā transporta līdzekļus aptur un pārbauda Robežsardzes imigrācijas kontroles norīkojums. Pāris mēnešos jau aizturētas vairākas nelegālo personu grupas. Visbiežāk, vjetnamieši un afgāņi, kas nelegāli ieradušies no Krievijas.

Uz katru noķerto ir vismaz viens, kurš ticis tālāk un noķerts Lietuvā vai Polijā. Viņus atsūta atpakaļ uz Latviju. Visbiežāk, galu galā viņi tiek nosūtīti uz dzimteni.

Nelegālo imigrantu transportēšana ir bīstama, tostarp arī pašiem imigrantiem, vēsta raidījums. Šoruden Daugava kļuva liktenīga vienam nelegālajam ieceļotājam no Vjetnamas.

Nelegālie imigranti tika pārvietoti pa upi. Viņi turējās pie laivas. Transportētājam kādā brīdī šķita, ka draud briesmas. Viņš atbrīvojās no personām, kas turējās pie laivas un viens cilvēks noslīka.

Svarīgākais