Apgāds "Jumava" un Trasta komercbanka dāvinās Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas bibliotēkai gr

Šodien plkst.13.30 Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas "Saulaino dienu bibliotēkā" norisināsies īsti grāmatu svētki, kuru laikā apgāds "Jumava" sadarbībā ar Trasta komercbanku (TKB) dāvinās grāmatas, aģentūru LETA informēja apgādā.

Akcijas mērķis ir sagādāt prieku bērniem un viņu vecākiem, dāvinot slimnīcas bibliotēkai grāmatas, tādējādi veicinot bērnu vēlmi lasīt. Grāmatu dāvāšana bērnu slimnīcai gadu mijas svētku laikā jau kļuvusi par apgāda un TKB ikgadēju tradīciju.

Akcijas laikā slimnīcas bibliotēkā notiks pasākums bērniem "Zem maģiskā paslēpņa", kurā populāru bērnu grāmatu varoņi mazos lasītājus aicinās iejusties aizraujošajā grāmatu tēlu pasaulē un iesaistīs atraktīvās spēlēs un konkursos. Harija Potera fanu kluba pārstāvji parūpēsies par maģisku un burvestībām bagātu gaisotni, kuru varēs izbaudīt visi pasākuma apmeklētāji un viesi.

Jau tradicionāli gadu mijas dāvanas - "Jumavas" grāmatas un saldumus - saņem arī TKB atbalstītā slimnīcas 20.nodaļa un tās mazie pacienti - šo nodaļu banka atbalsta jau daudzus gadus. Dāvanu maisā kopā ar saldumiem ir bērnu literatūra visdažādāko interešu un vecuma bērniem - oriģinālliteratūra, tulkotā literatūra, praktiskā un uzziņu literatūra, grāmatas mazuļiem un skolas vecuma bērniem.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Dzintars Mozgis atzīst, ka "Saulaino dienu bibliotēka" ir viena no vislabāk apmeklētajām Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālēm, kurā vidēji dienā iegriežas 50 bērni.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais