Pie Latvijas robežas manīts Krievijas zemūdeņu atbalsta kuģis

© wikipedia

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) pagājušajā naktī Baltijas jūrā netālu no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem konstatējuši divus Krievijas bruņoto spēku kuģus, aģentūra LETA uzzināja NBS.

11 jūras jūdžu attālumā no teritoriālajiem ūdeņiem konstatēts "Bereza" klases apgādes kuģis, bet 15 jūras jūdžu attālumā - zemūdeņu atbalsta kuģis "CC-750". Zemūdeņu atbalsta kuģi jau iepriekš vairākkārt konstatēti Latvijas ūdeņu tuvumā.

Šogad līdz 1.septembrim Krievijas bruņoto spēku lidmašīnas un kuģi Latvijas robežai pietuvojušies 173 reizes. NBS netālu no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem naktī uz 6.oktobri pamanījuši nelielu zemūdeni, kas no dzelmes tika iecelta Krievijas bruņoto spēku kuģī. Latvijas Aizsardzības ministrijai nav zināms, vai šādas zemūdenes ir Krievijas pastāvīgajā bruņojumā un kādas funkcijas tā veikusi netālu no Latvijas ūdeņiem.

Latvijas Aizsardzības ministrija jau februāra beigās paziņoja, ka Krievijas bruņoto spēku lidojumi pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas ir konstatēti pietiekami regulāri un to aktivitāte ir augusi pēdējo piecu gadu laikā.

Parasti Krievijas lidmašīnas virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas pārvietojas bez ieslēgta automātiskā atbildētāja, bez lidojuma plāna un neatbild uz civilās gaisa telpas kontroles radiosakariem.

Latvijā

Ar jaunu dziesmu “Domas negulēs” un tās videoklipu klajā nākusi Diona. “Dziesma ir dvēselisks stāsts par sirdssāpēm, pārdzīvotām emocijām un skumjām, kas neatstāj pat nakts klusumā. “Domas negulēs” sapratīs ikviens, kurš reiz ir cīnījies ar šķiršanās sāpēm un mēģinājis rast mieru nemierīgās domās,” vēsta dziedātājas komanda.