KP: Latvijā darbojies būvniecības uzņēmumu kartelis ES fondu iepirkumos

© f64

Maskējoties ar ģenerāluzņēmēja un apakšuzņēmēja attiecībām, Latvijā darbojusies būvniecības uzņēmumu karteļa vienošanās shēma Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļu iepirkumos. Šis ir Latvijā pirmais konkurences tiesību pārkāpums, kas izmeklēts pēc iecietības programmas ziņojuma.

Iecietības programma ļauj ikvienam uzņēmumam, kas ir vai ir bijis iesaistīts aizliegtās vienošanās, pirmajam pēc savas iniciatīvas ziņot Konkurences padomei (KP), iesniegt pierādījumus par pārkāpumu un saņemt pilnīgu atbrīvojumu no soda. Vairumā Rietumeiropas valstu, kā arī Eiropas Komisijas līmenī lielākā daļa konkurences tiesību pārkāpumu, kas ir slēpti un ļoti grūti atklājami, tiek konstatēti tieši pēc iecietības programmu ziņojumos sniegtās informācijas, informē KP.

Par konstatēto pārkāpumu KP šodien informēs preses konferencē plkst.13 KP telpās Rīgā, Brīvības ielā 55.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais