Langstiņus apsēdis agresīvs suns

© f64

Langstiņu iedzīvotāju pastaigu vietu tuvējā mežā apsēdis agresīvs suns, kurš uzbrucis pieciem cilvēkiem, radot nopietnus miesas bojājumus. Suņa īpašniece jau četras reizes sodīta, taču dzīvnieks turpina būt par draudu apkārtējiem.

Garkalnes novada Langstiņu ciema apkārtējo mežu vietējie aktīvi izmanto par pastaigu vietu, tomēr jau kādu laiku pastaigas mežā var beigties visai dramatiski – vairākas reizes tur cilvēkiem un dzīvniekiem uzbrucis agresīvs suns. Četru gadu laikā agresīvais dzīvnieks nodarījis nopietnus miesas bojājumus pieciem cilvēkiem. Pēdējā suņa uzbrukumā cietusī ir Lietuviešu vidusskolas direktora vietniece Daiva Isakiene – agrā 7. augusta rītā, klātesot saimniecei, niknais dzīvnieks uzbrucis D. Isakienei un viņas sunim. Sievietei bijusi plēsta brūce kājā, sadragāti labās rokas kauli. Atveseļošanās process ilgs piecus mēnešus.

«Ar vīru devāmies meklēt suņa saimnieci, taču viņa bija norādījusi nepareizu dzīvesvietas adresi, nācās pārmeklēt visu ciemu. No vietējiem uzzinājām, ka sieviete dzīvo nevis nosauktajā Mediķu ielā, bet Ēlenburgas ielā,» Neatkarīgajai pastāstīja D. Isakiene. Daiva atradusi vēl divus cietušos, bet izrādās, ka cietušo ir vēl vairāk – krimināllietas inspektore pastāstījusi, ka suņa īpašniece jau četras reizes sodīta gan ar naudas sodu, gan ar nosacītu brīvības atņemšanu, esot nozīmēts arī mierizlīgums.

Pašreiz krimināllieta nodota izskatīšanai Rīgas rajona prokuratūrā, taču Daivu māc šaubas, vai rezultāts nebūs tāds kā iepriekšējie – suņa īpašniecei tiek uzlikts sods, bet agresīvais dzīvnieks turpina apdraudēt Langstiņu iedzīvotājus. Tāpat cietusī uzzinājusi, ka agresīvā suņa saimniece strādā par apkopēju Rīgas rajona prokuratūrā. Sazināties ar suņa saimnieci Neatkarīgajai neizdevās.

«Mežs ir lieliska pastaigu vieta. Vienmēr ir cilvēki, arī bērni, māmiņas ar ratiņiem. Ir skaidrs, ka agresīvais dzīvnieks gatavs uzbrukt jebkuram. Uzskatu, ja kaut reizi suns uzbrucis cilvēkam, suns ir jālikvidē,» savu viedokli izklāsta D. Isakiene. Pēc augustā notikušās nelaimes citas ziņas par suņa uzbrukumiem nav dzirdētas. «Saimniece ne ar vienu nerēķinās, jo domā, ka ir nesodāma. Viņa pat nav man atvainojusies,» saka Daiva.

Sandris Zariņš no tā paša suņa uzbrukuma cietis pirms apmēram četriem gadiem. «Biju pastaigā pa mežu, kad pamanīju suni ar saimnieci. Domāju, ka sieviete to kontrolē, taču suns man uzbruka. Man bija sakosti abu roku apakšdelmi,» stāsta Sandris. Pēc negadījuma tika ierosināta krimināllieta, par tās spriedumu cietušais neesot informēts.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Saulkrastu iecirkņa priekšniece Irina Burdiļova stāsta, ka šādos gadījumos policija konstatē pārkāpumu un uzsāk krimināllietu, bet par suņa bīstamību atzinumu sniedz Pārtikas un veterinārais dienests (PVD). PVD ziņo, ka 6. oktobrī saņēmis lūgumu dot atzinumu Daivas Isakienes lietā, taču plašāku informāciju neizpauž.

Latvijā

Aizvakar, 1. oktobrī, policijā saņemta informācija, ka Ventspilī, pa pilsētas centru pārvietojas vīrietis ar ierocim līdzīgu priekšmetu, pēc kā viņš aizturēts. Valsts policijā par notikušo uzsākts kriminālprocess un noskaidrots, ka viņš pirms aizturēšanas sašāva ēkas logu. Šodien vīrietim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, informē Valsts policija.

Svarīgākais