RECENZIJA: Billy Idol: "Kings & Queens Of The Underground”

© publicitātes

O, viņš arī vēl kaut ko rada?! – aptuveni šāda bija reakcija, ieraugot veikala plauktā 80. gadu pankrokera un vēlāko gadu „hard & glam rock” un postpanka zvaigznes Billija Aidola (58) jauno studijas ripuli.

Diezgan normāla reakcija, it īpaši ņemot vērā to, ka iepriekšējais šī spurainā vīra studijas darbs „Happy Holidays” tika izdots 2006. gadā, turklāt tas bija Ziemassvētku dziesmu albums, tā kā pilnvērtīgs darbs jāmeklē vēl gadu iepriekš, kad klajā nāca „Devil's Playground”. Pēc skaita šis ir Aidola septītais soloalbums, tā tapšanu ietekmējusi oktobra sākumā izdotā viņa autobiogrāfija „Dancing With Myself”. Kā skaidrojis pats mūziķis, jaunais garadarbs ir apcerīgāks un arī visādi citādi savādāks nekā viņa iepriekšējie darbi, jo „šis albums ir mana dzīve, ietērpta vārdos.” Albuma popularizēšanas koncerttūre sākas 5. novembrī. Latvju zemei tā gan nepietuvojas, taču, ja kāds novembrī domā apciemot savus radus un draugus Britu salās un pie viena alkst redzēt un dzirdēt Billiju Aidolu, tad variet piefiksēt šādus datumus: 7. novembris - Dublina, 9. novembris - Londona un 10. novembris – Mančestera.

PAR. Kaut kādu „punkera” asumu Billijs Aidols ir saglabājis, savu rokrakstu arī, tikai šajos laikos viņam ierasto ģitārpartiju dzenošo ritmu bieži vien uzņemas elektronika, piemēram, kā tas ir enerģiskajā dziesmā „Postcards From The Past”. Tiesa, Aidola ilggadējais ieroču biedrs, ģitārists Stīvs Stīvenss (abi sadarbojās 80. gadu pirmajā pusē un no 2001. gada ir atjaunojuši partnerību) darbojas godam, taču to lielākoties viņš meistarību var pierādīt tikai balādēs. Un tomēr – kārtīgu rokmūziku mīlošie, nesteidziet šo CD raut ārā no atskaņotājiem, bet noklausoties šo albumu līdz galam: kā pati pēdējā, ar Nr.11, te ir iekļauta dziesma „Whiskey And Pills”, kas, šķiet, ir smagākā visā Aidola karjerā un drīzāk piestāvētu Ozijam Osbornam!

PRET. Nu gan izkūkojies – paklausieties dziesmas „Bitter Pill” vai, kas vēl trakāk, „Can’t Break Me Down”, sapratīsiet, kāpēc šāds vērtējums... Kā tāds tīņu poprokeris, fui, fui, fui!

Sandris Vanzovičs

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.

Latvijā

Aizvakar, 1. oktobrī, policijā saņemta informācija, ka Ventspilī, pa pilsētas centru pārvietojas vīrietis ar ierocim līdzīgu priekšmetu, pēc kā viņš aizturēts. Valsts policijā par notikušo uzsākts kriminālprocess un noskaidrots, ka viņš pirms aizturēšanas sašāva ēkas logu. Šodien vīrietim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, informē Valsts policija.

Svarīgākais