RECENZIJA: Tony Bennett & Lady Gaga: "Cheek To Cheek"

© publicitātes

Absolūti neticams tandēms – 88 gadus vecais estrādes, svinga un džeza izpildītājs Tonijs Benets un par viņu akurāt 60 gadus jaunākā popmūzikas skandāliste Lady Gaga! Abi iepazinušies 2011. gadā Ņujorkā, Robina Huda fonda labdarības pasākumā.

 Viņi ierakstīja dziesmas „The Lady Is A Tramp” kaverversiju, bet pēc tam sāka plānot kopīgu albumu. «Viņš bija dzirdējis, ka jau ilgi dziedu džezu, un tas mani iepriecināja. Es jau biju sākusi baidīties, ka esmu pazaudējusi šo daļu no sevis,» šī albuma izdošanas preses konferencē atzina dziedātāja. Par Benetu: ja ticēt visu zinošās „vikipēdijas” datiem, tad šis vīrs savas aptuveni 65 gadus ilgās karjeras laikā ir izdevis 57 (!!!) studijas albumus, 11 koncertniekus un 31 labāko dziesmu izlasi, bet singlu ailītē minēts cipars 81. Benets kļuva populārs jau tāltālajā 1951. gadā - ar hitu „Because of You”. Jaunus albumus viņš ar apskaužamu regularitāti izdod joprojām – ik pa diviem vai trim gadiem. „Cheek To Cheek” ļāvis viņam labot pašam piederošu Amerikas rekordu - 88 gadu vecumā vēl neviens nebija iekarojis ASV pieprasītāko albumu „Billboard” topa pirmo vietu. Iepriekšējais rekords piederēja pašam Benetam – 85 gadu vecumā viņš izdeva disku „Duets II”, kas arī štatos bija Nr.1. Atliek vien piebilst, ka jaunajā albumā atrodamas slaveno džeza komponistu Džordža Geršvina, Kola Portera un Džeroma Kerna dziesmas jaunās skaņās. Lielākoties tās izpildītas duetā, un tikai „Lush Life” ir Lady Gaga solodziedājums, bet dziesmā „Sophisticated Lady” vienatnē izpildās Benets.

PAR. 88 gados un TĀ dziedāt – cepuri nost! Šis vīrs tiešām ir leģenda, un to viņš pierāda darbībā. Arī Lady Gaga labi piebalso, nekā iebilstama.

PRET. Pagrūti šo skaņu materiālu noklausīties vairāk par vienu reizi – specifiska mūzika specifiskai auditorijai.

Sandris Vanzovičs

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.

Latvijā

Aizvakar, 1. oktobrī, policijā saņemta informācija, ka Ventspilī, pa pilsētas centru pārvietojas vīrietis ar ierocim līdzīgu priekšmetu, pēc kā viņš aizturēts. Valsts policijā par notikušo uzsākts kriminālprocess un noskaidrots, ka viņš pirms aizturēšanas sašāva ēkas logu. Šodien vīrietim piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, informē Valsts policija.

Svarīgākais