Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Par otro Saeimas priekšsēdētājas vietnieci ievēlēta Lībiņa-Egnere

© f64

Par otro 12.Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (VL-TB/LNNK) vietnieci deputāti šodien ievēlēja politiķi Inesi Lībiņu-Egneri (V).

Par Lībiņu-Egneri balsoja 87 deputāti, bet pret - deviņi deputāti.

Lībiņa-Egnere jau 11.Saeimas laikā pildīja parlamenta priekšsēdētāja biedres pienākumus, šajā amatā nomainot deputāti Ingu Biti (LRA).

Politiķe ir dzimusi 1977.gadā. Lībiņa-Egnere 2002.gadā Freiburgas Universitātē, Vācijā, ieguvusi maģistra grādu tiesību zinātnē, bet 2007.gadā - tiesību doktora zinātnisko grādu Latvijas Universitātē.

Savulaik Lībiņa-Egnere bija Satversmes tiesas tiesneša palīdze, vēlāk viņa sāka strādāt par lektori Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē. Tāpat Lībiņa-Egnere bija zvērināta advokāte birojā "Liepa, Skopiņa/Borenius", savukārt 2007.gadā viņa kļuva par toreizējā Valsts prezidenta Valda Zatlera padomnieci juridiskajos jautājumos.

Savukārt 2011.gadā politiķe no Zatlera vadītās Reformu partijas saraksta tika ievēlēta Saeimā. Tuvinoties Reformu partijai un "Vienotībai", Lībiņa-Egnere iestājās "Vienotībā" un no šīs partijas saraksta tika ievēlēta parlamentā.