Sniega dēļ visā Latvijā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi

Apgrūtināta braukšana pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir Vidzemē un Latgalē, atsevišķos posmos arī Kurzemē un Zemgalē. Brauktuves tiek tīrītas un apstrādātas ar pretslīdes materiāliem atkārtoti.

Valsts vietējos autoceļus klāj piebraukts sniegs un ledus, bet šo ceļu uzturēšanas ietvaros tiek veikta tikai atsevišķu vietu (krustojumi, kāpumi, asi pagriezieni) pretslīdes apstrāde, jo uz šiem ceļiem ir neliela satiksmes intensitāte un tie tiek apsaimniekoti saskaņā ar zemākajiem ceļu uzturēšanas līmeņiem, informē VAS "Latvijas Valsts ceļi" Satiksmes informācijas centra pārstāve Inese Fecere.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais