2009.gads ir bijis veiksmīgs mazajai aviācijai Latvijā

Neskatoties uz globālo ekonomisko krīzi, pagājušajā gadā mazā aviācija Latvijā attīstījās. Palielinājās lidmašīnu skaits, kas bāzējas SIA "AvioRīga" piederošajā Ādažu lidlaukā. Palielinājās arī lidot gribētāju skaits. Pavisam 2009.gadā pilota licences ieguva un sertifikāciju veiksmīgi nokārtoja 9 jaunie piloti, informē Ādažu lidlauka administrācija.

2009.gadā tika paplašināta arī starptautiskā sadarbība - SIA "AvioRīga" noslēdza vienošanas ar vācu ultra vieglo lidmašīnu ražotāju "FK lightplanes" par FK9, FK12 un FK14 lidmašīnu pārstāvniecību Baltijas valstīs.

Runājot par paveikto lidlauka infrastruktūras uzlabošanā, galvenie paveiktie darbi 2009.gadā ir skrejceļa pagarināšana un jauna lidmašīnu angāra uzbūvēšana. Pagarinātais skrejceļš ir sertificēts un tagad tā kopējais skrejceļa garums sastāda 590 m, kas ļauj veikt nosēšanos un pacelšanos lielākām lidmašīnām. Savukārt jaunā lidmašīnu angāra "Laveri" būvniecība Ādažu lidlaukā tika pabeigta pašā pagājušā gada nogalē. Tagad esošie un potenciālie lidmašīnu un helikopteru īpašnieki var iegādāties tajā vietas savu lidaparātu uzglabāšanai. Kā uzsver SIA "AvioRīga" valdes loceklis Edvīns Vansovičs: "Jauna lidmašīnu angāra būvniecība bija tikai loģisks solis lidlauka tālākajā attīstībā, kā arī pilnīgāka servisa nodrošināšanā mūsu klientiem." Lidaparātu īpašnieki var izvēlēties četru dažādu izmēru vietas sākot no 96 līdz pat 211 kvadrātmetriem, atkarībā no tā, kādus un cik lidaparātus vēlēsies tajos uzglabāt.

Arī Ādažu Aeroklubam 2009.gads bijis aktīvs un interesants - kluba biedri un "AvioRīga" ar savām 14 lidmašīnām piedalījās Tukuma Avio Šovā, Ādažu lidlaukā tika organizēts Latvijas Aerokluba Atklātais Maršrutu Čempionāts un Ādažu Aerokluba Čempionāts "Ādažu Kauss", piedalījās AvioRally 1. posmā "Latvijas Austrumi" un organizēja Avio Rallija 2009 otro posmu "Latvijas Rietumi", kura ietvaros tika atbalstīts vienotības skrējiens "Batijas ceļam 20", kopā ar Lietuviešu lidmašīnām lidojot virs VIA Baltija ceļa posmā no Cēsīm līdz Latvijas-Lietuvas robežai.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais