Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Gar Latvijas robežu turpina "ganīties" Krievijas militārā tehnika

© shipspotting.com

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) šodien Baltijas jūrā, netālu no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem, konstatējuši Krievijas bruņoto spēku kuģus, aģentūra LETA uzzināja NBS.

Septiņu jūras jūdžu attālumā no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem bruņotie spēki pamanīja "Stereguschiy" klases fregati "Stoikiy" un "Tarantul" klases korveti.

Jau ziņots, ka NATO patruļlidmašīnas šonedēļ virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas identificējušas 14 Krievijas militāros lidaparātus.

Šogad līdz 1.septembrim Krievijas bruņoto spēku lidmašīnas un kuģi Latvijas robežai pietuvojušies 173 reizes. NBS netālu no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem naktī uz 6.oktobri pamanījuši nelielu zemūdeni, kas no dzelmes tika iecelta Krievijas bruņoto spēku kuģī. Latvijas Aizsardzības ministrijai nav zināms, vai šādas zemūdenes ir Krievijas pastāvīgajā bruņojumā un kādas funkcijas tā veikusi netālu no Latvijas ūdeņiem.

Latvijas Aizsardzības ministrija jau februāra beigās paziņoja, ka Krievijas bruņoto spēku lidojumi pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas ir konstatēti pietiekami regulāri un to aktivitāte ir augusi pēdējo piecu gadu laikā.

Parasti Krievijas lidmašīnas virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas pārvietojas bez ieslēgta automātiskā atbildētāja, bez lidojuma plāna un neatbild uz civilās gaisa telpas kontroles radiosakariem.