Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Zaķis taisnojas: vēlētāji savu izvēli izdarīja ar brīvu gribu

© f64

Parlamentārietis un bijušais "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis, sniedzot liecību Augstākajā tiesā (AT) izskatāmajā lietā par vēlēšanu rezultātu pilnīgu vai daļēju atcelšanu Latgalē, šodien norādīja uz vēlētāju brīvo gribu, dodoties balsot 12.Saeimas vēlēšanās.

Lai arī Zaķim bija iespēja neliecināt, viņš tomēr izvēlējās liecību sniegt. Komentējot savus panākumus Latgalē, politiķis uzsvēra vērienīgo kampaņu, norādot, ka izbraukājis Latgali krustām šķērsām, kā arī ticies ar viedokļu līderiem un vietējiem iedzīvotājiem.

Tāpat Saeimā ievēlētais deputāts, runājot par iespēju, ka kāds cits organizējis balsu pirkšanu Latgales vēlēšanu apgabalā, neizslēdza, ka tas varētu būt noticis.

Lietu AT turpinās skatīt rīt, 29.oktobrī, plkst.11.

Kā ziņots, pieteikumā lūgts pilnībā vai daļēji atcelt vēlēšanu rezultātus Latgales vēlēšanu apgabalā.

Partija aicina tiesu uzlikt par pienākumu CVK atzīt par nederīgām tās par "Vienotību" atdotās vēlēšanu zīmes, kurās ir izsvītroti visi deputātu kandidāti un atstāts tikai Zaķa vārds un uzvārds, kā arī tās vēlēšanu zīmes, kurās Zaķim ir pielikts plusiņš.

"Saskaņa" lūgusi tiesu uzdot par pienākumu CVK pārskaitīt no atzītām par nederīgām vēlēšanu zīmēm izrietošās par vēlēšanu sarakstiem nodotās balsis Latgales vēlēšanu apgabalā un veikt izmaiņas 12.Saeimas vēlēšanu rezultātos Latgales vēlēšanu apgabalā partijas "Vienotība" sarakstā un citu partiju sarakstos.

Politiskais spēks iesniegumā AT norāda uz mediju ziņām par iespējamo balsu pirkšanu Latgalē un uz vairākiem lieciniekiem, kas var liecināt par balsu pirkšanas faktu Latgales vēlēšanu apgabalā.