DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© f64

Šīs dienas nozīmīgāko norišu apkopojums.

TRAĢĒDIJA KAIMIŅOS: Kāds 15 gadus vecs skolēns pirmdien pēcpusdienā vienā no Vīlandes skolām Igaunijas dienvidos nošāvis vācu valodas skolotāju. Igaunijas premjerministrs Tāvi Reivass valdības vārdā izteicis līdzjūtību.

ZZS DARBA NEBAIDĀS: Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valde šodien vienojusies uzņemties pārraudzīt arī Ekonomikas un Veselības ministriju, šodien žurnālistiem sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.Vēl ZZS pārziņā nonāks Aizsardzības, Labklājības un Zemkopības ministrija. Ministru prezidenta amata kandidāte Laimdota Straujuma (V) tam esot piekritusi.

NOTIESĀ UN APCIETINA: Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa šodien Jānim Gaigalam par savas draudzenes Elīnas Pupiņas nogalināšanu piesprieda desmit gadus un vienu mēnesi cietumā. Apsūdzētais tika apcietināts tiesas zālē. Vīrietim tika noteikta arī policijas kontrole uz vienu gadu.

„MELNAIS SARAKSTS” AUG: Netiek izslēgta iespēja drīzumā papildināt tā saukto "melno sarakstu", informēja Ārlietu ministrijas preses sekretārs Kārlis Eihenbaums. Jautāts, vai drīzumā tiek plānota "melnā saraksta" papildināšana, Eihenbaums norādīja, ka šāda iespēja netiek izslēgta. "Mēs esam atklājuši vairākas nepilnības šajā sarakstā, un, cik saprotams, no ministra puses tie tiks novērsti," sacīja Eihenbaums. aicāts par konstatētajām nepilnībām, Eihenbaums, neprecizējot vārdus un uzvārdus, skaidroja, ka ir cilvēki, kuri "regulāri brauc uz šejieni, un viņu aktivitātes neveicina Latvijas un Krievijas sapratni".

IZVIRZA UN ATBALSTA: Drošības policijas priekšnieku pēc iekšlietu ministra priekšlikuma ieceļ amatā un atbrīvo no amata Ministru kabinets. Kozlovskis šim amatam virza Normundu Mežvietu, kura kanditatūru atbalsta arī iepriekšējais, ilggadējais priekšnieks Jānis Reiniks, kurš personīgu apsvērumu dēļ nolēmis no 7.novembra doties izdienas pensijā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.