DIETOLOGI REKOMENDĒ: 5 padomi kā neuzbaroties ziemā

© f64

Latvijas ziema ir barga un cilvēkiem aukstā laikā vienmēr vairāk gribas ko siltu un gardu, tādēļ bieži aukstā laikā uzņemam vairāk kaloriju, kā nepieciešams un pavasari sagaidām ar pāris liekajiem kilogramiem. Lai no tā izvairītos, nra.lv ar dietoloģes dr.med. Lailas Meijas palīdzību apkopoja 5 noderīgus padomus, kā līdz pavasarim neapvelties.

1. Ja gribas sasildīties, jācenšas vairāk uzturā lietot ne tikai silti, bet arī asi, pikanti ēdieni, piemēram: zupas ar čili pipariem, ķiplokiem vai ingvers. Ēdieni bagātināti ar šādām piedevām sasilda un uzmundrina ķermeni un uzmundrina.

2. Jāseko, lai, pastiprināti dzerot karstos dzērienus, neuzņemtu parāk daudz cukura. Tādēļ kafejnīcās nevajadzētu kautrēties palūgt, lai dzērienu pagatavo ar samazinātu cukura apjomu vai arī lūgt to pagatavotu pavisam bez saldinātājiem Tad, ja ir vēlme, var cukuru pievienot pašrocīgi.

3. Jāpiedomā pie izvēlētā uztura, piemēram, nevajadzētu nomākto rudens garastāvokli mēģināt ārstēt ar saldumiem, tomēr, ja kādu našķi ļoti kārojas, var saprātīgos daudzumos mieloties ar melno šokolādi, riekstiem vai baudīt tasi labas kafijas.

4. Neieziemoties uz dīvāna. Ziema ir tumšākais un aukstākais gadalaiks, tādēļ vēlme pavadīt laiku mājās pie televizora ir varbūt saprotama, tomēr, vajadzētu darīt tieši pretēji, un tā vietā, lai ieritinātos dīvānā, nodoties fiziskām aktivitātēm. Sportot ārā vai vingrot mājās, tā lai ir katra paša izvēle.

5. Saglabāt labu, možu garastāvokli. Labs garastāvoklis ir svarīgs pamatnoteikums veselīgam svaram, galu galā, nav noslēpums, ka bieži par svara pieaugumu atbildīga ir tieši skumju „apēšana”. Neieslīgt tumšā laika izraisītā apātijā palīdzēs mākslas izstāžu, koncertu vai teātra izrāžu apmeklējumi, laba kompānija, kā arī vienkārši labas mūzikas klausīšanās mājās

Svarīgākais