Latvijā visdārgākais siltums Lēdmanē un Grobiņā, lētākais - Viesītē

© F64

Latvijā dārgākais siltums ir Lēdmanē un Grobiņā, savukārt lētākais - Viesītē, vēsta "Latvijas Avīze", atsaucoties uz Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju (SPRK).

SIA "Lielvārdes Remte" Lēdmanē siltumu nodrošina par 77,73 eiro par megavatstundu (EUR/MWh), SIA "Grobiņas siltums" Grobiņā par 73,42 EUR/MWh.

Trešais dārgākais siltumapgādes tarifs ir Lielvārdē, kur siltumapgādi nodrošina "Lielvārdes Remte". Tas iedzīvotājiem maksā 70,82 EUR/MWh.

Tam seko SIA "Ikšķiles māja", kas Ikšķilē siltumu nodrošina par 70,30 EUR/MWh, SIA "Jūrmalas siltums", kas siltumu piedāvā par 69,02 EUR/MWh, AS "Olaines ūdens un siltums" - 68,60 EUR/MWh, SIA "Cēsu siltumtīkli" - 68,37 EUR/MWh, SIA "Ķekavas nami'', kas Rāmavā, Valdlaučos un Katlakalnā siltumu nodrošina par 67,84 EUR/MWh, SIA "Baložu komunālā saimniecība", kas siltumu piegādā Baložos par 67,57 EUR/MWh un AS "Mārupes komunālie pakalpojumi", kas Mārupes ciemā siltumu nodrošina par 67,27 EUR/MWh.

AS "Rīgas siltums" tarifs ir 58,32 EUR/MWh, savukārt vislētākais siltums ir Viesītē, kur SIA "Viesītes komunālā pārvalde" apstiprinātais tarifs ir 40,72 EUR/MWh.

Kā vēsta "Latvijas Avīze", augstie siltuma tarifi Lielvārdē un Lēdmanē galvenokārt skaidrojami ar lielajiem, līdz pat 45%, trašu siltuma zudumiem un līdzšinējās apkures sistēmas neefektivitāti. Šī gada oktobrī situācija esot būtiski uzlabojusies, jo nomainītas savu laiku nokalpojušās siltumtrases, veikti citi uzlabojumi, informējis SIA "Lielvārdes Remte" tehniskais direktors Andris Sirsniņš. Pēc situācijas izvērtēšanas jau nākamgad SIA "Lielvārdes Remte" varētu iesniegt SPRK samazinātus siltuma tarifus, kas nomainītu šobrīd spēkā esošos, vēl 2012.gadā apstiprinātos tarifus.

Svarīgākais